358 de vinuri concureaza la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2010

Bucuresti. 21.10.2010. Peste 350 de vinuri romanesti si straine vor fi degustate de juriul international al concursului Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2010.

In noua sectiune a concursului destinata vinurilor non-retail (etichete distribuite doar in Hoteluri, Restaurante, firme de Catering) au fost inscrise 174 de etichete din Romania, Rep. Moldova, Bulgaria, Argentina, Australia, Spania, SUA, Franta, Spania, Chile, Ungaria si Georgia. In categoria de jurizare destinata vinurilor retail vor intra 184 de vinuri romanesti.

Juriul international al celei de-a II-a editii a “Premiilor de excelenta Vinul.Ro” va fi mai numeros decat cel de la editia de anul trecut. Comisiile de jurizare vor fi compuse in majoritate din jurnalisti straini specializati in domeniul vinului, de la publicatii cu traditie, reputatie si notorietate din diferite tari europene. In demersul pentru cladirea credibilitatii vinurilor s-au aliat cu Vinul.ro Federatia Somelierilor, Federatia Bucatarilor si Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania.

Degustarile pentru toate seriile se vor realiza in orb in zilele de 26, 27 si 28 octombrie, garantandu-se un anonimat total al probelor, singurul indiciu prezentat juratilor fiind anul de recolta. Secretizarea si organizarea probelor in concurs va fi realizata de catre Asociatia Somelierilor. Vinurile degustate sunt evaluate urmarindu-se fisa de degustare Vinul.Ro, inspirata dupa modelul sugerat de Organizatia Internationala Vitivinicola.

In urma centralizarii rezultatelor, va fi organizata o gala in care vor fi anuntati castigatorii. Comunicarea lor va avea loc după finalizarea festivitatilor, prin intermediul Vinul.Ro, al publicatiilor partenere si prin intermediul celorlalte mijloace de informare publica. Rezultatele vor fi comunicate si in media de specialitate internationala.

5 thoughts on “358 de vinuri concureaza la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2010”

  1. scuze, sunt putin off-topic, dar vroiam sa stiu daca esti in Focsani, la Bachus, sa ne intalnim cu totii. am postat o chemare pe blog la mine, avem si confirmari, vrem sa stim si de la tine.

  2. Cum ziceam si pe facebook, sunt in Bucuresti. Nu am anuntat-o pe mama de picior ca sa nu-si faca griji si deci nu cred ca voi veni pana nu ma recuperez.

  3. Doriti ca blogul dumneavoastra sa arate altfel? Doriti sa nu mai pierdeti datele de pe blog fara a le mai putea recupera, vreti sa treceti la un domeniu la comanda si sa aveti mai multi cititori sau vreti sa faceti bani din reclama?
    Echipa Site Brasov va poate oferi toate acestea cu preturi incepand de la 99 RON.

    E-mail: site_brasov@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *