3 filme in 3 cuvinte

Odata Campionatul European incheiat si intors din concediu, am inceput sa imi fac din nou timp sa mai vizionez cate un film. Astfel se face ca astazi o sa va vorbesc pe scurt de trei dintre filmele pe care le-am vazut in ultimul timp.

Primul…Modigliani. Un film ceva mai vechi, filmat din cate stiu eu in mare parte in Romania (se poate vedea si din prezenta mai multor actori romani in el). Filmul este evident diferit de reteta filmelor americane si se bazeaza pe viata marelui pictor al carui nume il poarta. Ca de cele mai multe ori este foarte greu sa exprimi in vreun fel exact trairile unui om atins de geniu, dar cu toate astea filmul reuseste sa induca spectatorului o serie de idei ce au legatura cu asta asa ca va recomand sa vedeti acest film.

Al doilea, We Own the Night, se bazeza pe o tema nu foarte noua. Doi frati sunt dusi de viata in directii diferite. Unul din ei (Mark Wahlberg) ajunge sa duca traditia familiei mai de parte ajungand si el ca si tatal lui politist in timp ce celalalt (Joaquin Phoenix) ajunge sa conduca un club de noapte cu o reputatie nu foarte buna folosit drept paravan si piata de desfacere de o banda de traficanti rusi. Si daca va asteptati poate ca la un moment dat cei doi sa ajunga fata in fata cu pistoalele unul spre altul veti fi putin dezamagiti pentru ca finalul filmului ii gaseste pe cei doi frati de partea buna a legii.

Hancock este ultimul film despre care o sa va vorbesc. Marturisesc ca nu citisem nimic despre film, iar afisul nu m-a facut deloc sa ghicesc despre ce ar fi vorba in acest film. Astfel ca nu am putut sa nu raman putin uimit cand l-am vazut pe Will Smith zburand cu o masina deasupra capului.

Totusi, desi nu eram tocmai pregatit pentru asa ceva cand am decis sa mergem la acest film, rolul de super-erou (ce rupe totusi tiparele clasice) facut de Will Smith nu a putut sa nu ma amuze, pentru ca da, filmul este o comedie.

2 thoughts on “3 filme in 3 cuvinte”

  1. Am vazut si eu Hancock si e un film bun, diferit de ceea ce-a cam facut batranul Will, comedioara de dupa-amiaza, buna de digestie si cam atat. Nu m-a dat pe spate (la inceput e ok, apoi prea se incalceste intriga) dar, peste toate, asta e un film de vazut in sala (pentru efecte) si nu acasa.

  2. Dap, e un film usurel. Daca as fi stiut dinainte despre ce e vorba poate as fi ales alt cinematograf, dar nici nu pot spune ca mi-a parut rau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *