10 000 BC

Sper sa nu ma considerati rau cand spun ca 10 000 BC este o copie nereusita a lui Apocalypto. Acum ca am spus asta si dau un search pe google bag de seama ca nici macar nu sunt singurul care are parerea asta.

Profetia, luarea de ostateci pentru construirea unui templu, respectiv sacrificarea lor ca ofranda pentru nu stiu ce zeitate sunt doar cateva asemanari izbitoare intre cele doua filme.

10 000 BC insa pe langa faptul ca sufera la capitolul originalitate are si alte lipsuri. Poveste este relativ aceiasi. Tribul din care se trage personajul principal al povestii este atacat pe timp de noapte de o serie de indivizi calare care iau in ingrijire o parte din fratii si surorile lui D’Leh (caci asta este numele vanatorului in jurul caruia se tese intreaga poveste). Acesta implineste profetia batranei tribului si pleaca pentru a-si recupera familia. In drumul spre lui spre destinatie acesta reuseste sa adune sub conducerea sa toate triburile intalnite pe drum cu care de altfel se intelege foarte usor doar pentru simplul fapt ca tatal lui mai trecuse pe acolo si reusise sa-i invete pe acestia limba pe care acestia o stapaneau acum foarte bine.

Cum poate va asteptati in final tanarul vanator de mamuti reuseste sa isi elibereze apropiatii si inclusiv pe Evolet, iubita eroului nostru.

2 thoughts on “10 000 BC”

  1. Corect. Si inca un film de care sa te feresti este “hitman”. Prost filmul, prosti actorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *