“Scoala Vinului”, la Festivalul PROVINO

Despre Provino am apucat deja sa va spun cate ceva aici. Astazi am sa mentionez un alt detaliu interesant care vrea sa faca din acest festival, ce va avea loc la Iasi intre 3 si 6 Noiembrie, un eveniment complet.

Este vorba despre Scoala Vinului, un proiect oarecum inedit, ce isi propune sa imbina lectiile teoretice cu practica: degustari de vin, asocieri de vin cu mancare, show-uri si momente realizate impreuna cu echipa de bucatari, sabrari de sampanie, etc. Pe durata cursurilor pasionatii vor invata de la profesionisti cum sa aprecieze un vin bun si vor fi initiati in arta degustarii. Programa va cuprinde, cum poate va asteptati, atat lectii dedicate segmentului HORECA cat si publicului larg.

Cursurile vizeaza insusirea notiunilor de baza despre tehnica de servire si asociere a vinului cu mancarea, initiere in arta degustarii, manuirea si alegerea paharului adecvat, degustarea vinului alb, rose, rosu sau spumant.

Vor fi prezentate deasemenea detalii despre cultivarea vitei de vie – metode de crestere, boli, taiere, cules, procesul de vinificatie, caracteristicile zonelor viticole, podgorii, plaiuri viticole, crame si nu numai.

Mai multe informatii despre Scoala Vinului vor fi disponibile in curand pe siteul oficial al Festivalului PROVINO Vin – Arta – Gastronomie.

Centrul Expozitional Moldova, locul de desfasurare al Festivalului Provino

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *