World of Wines: Joaca de-a vinul

Nu cred ca trebuie sa va mai spun ca, de cele mai multe ori, in casa unui iubitor de vin nu iti va fi foarte greu sa gasesti o sticla doua (poate chiar mai multe) din aceasta bautura. El va avea probabil la indemana cel putin 2 tirbusoane de model diferit cu care sa iti vina in ajutor, iar biblioteca lui va ascude printre alte titluri, unele ce au legatura cu licoarea lui Bachus. Va avea foarte probabil cel putin un set de pahare adecvate consumului de vin si poate si cateva alte gadgeturi utile in acest sens.

Sa nu va mire daca o parte din ei (si ma bucur ca printre acestia ma numar si eu, cu multumiri Ancai) in locul clasicului Monopoly sau a jocului de Rummy vor scoate pe interval tot un joc pe teme viticole.

Hai sa va zic mai exact despre ce e vorba. World of Wine este un board game in care concurentii se vor intrece dand raspunsuri la intrebari din lumea vinului. Regulamentul este foarte simplu si usor de inteles. Daca ati jucat cel putin o data in viata Nu te supara frate nu veti avea nici o problema in a le pricepe. Partea nostima este atunci cand ceilalti concureti iti vor adresa intrebari despre vinuri italiene, frantuzesti sau mai stiu eu de pe unde, in functie de casuta unde te-a dus hazardul zarului. Jocul mai poate fi condimentat, dupa chef sau dupa posibilitati, cu episoade in care vei fi nevoit sa faci cinste cu cate un pahar de vin concuretilor.

Pe pasionati stiu ca i-am facut curiosi deja, cum ramane cu restul? Ati juca un astfel de joc?

11 thoughts on “World of Wines: Joaca de-a vinul”

 1. Da, Grand Cru am jucat deja, nu e foarte complex, se poate juca si in 2 dar cel mai ok e sa-l joci in 4.

  In schimb Vinhos e cel mai complex joc pe care am incercat sa-l jucam si pe care nu am reusit nici macar sa-l incepem! Am abandonat inceperea jocului cand ne-am dat seama ca nu am putut sa asimilam toate regulile jocului desi am citeam regulamentul deja de vreo doua ore 🙂 Daaaar, la urmatoarea intalnire a bloggerilor il aduc si poate reusim sa dam macar o tura :))

 2. 😀 si asta desi tu esti pasionat de jocuri de genul asta din cate am vazut.

  World of Wines e simplut si mai degraba educativ.

 3. Salut,

  Am avut ocazia sa joc odata un fel de “ruleta” a vinului: acul ruletei era invartit de crupier si arata spre una din sticlele-mostra (anonime); crupierul turna din mostra in pahare, iar apoi concurentii pariau din ce zona a Frantei provine vinul respectiv -cu harta in fata si in timp ce crupierul dadea “hinturi” (de genul: acest gen de vin era popular la curtea lui Louis XIII, etc.)

  Am jucat doar pe jetoane, insa unii din prietenii mei mi-au povestit ca se poate juca si pe bani.. Personal, castigul a fost ca am gustat o gama mai larga de vinuri frantuzesti decat as fi avut ocazia pe cont propriu. Am achitat doar o taxa modica de participare.

  As gusta un astfel de eveniment si la noi…

 4. @Mihai,
  Interesanta ruleta de care zici. nici nu ai nevoie de prea multe intrumente pentru a juca un astfel de joc. Cred ca e mai rau de crupier, care nu apuca sa guste din vinurile din joc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *