Willowbank – Shiraz Cabernet 2006

Recunosc ca Willowbank a fost primul meu contact cu shiraz-ul. Stiu, pentru un cunoscator cu pretentii aceasta nu este un lucru de lauda, dar la fel de adevarat este ca eu nu ma incadrez in aceasta categoria. Asadar revenind la prima experienta Shiraz, desi ca sa fiu mai exact a fost un Shiraz Cabernet Australian, spun eu ca ca a fost suficienta cat sa imi astampar curiozitatea in ceea ce priveste acest soi. Si pentru ca tot este vorba de un Shiraz Cabernet cel mai la indemana imi este sa il compar cu un Cabernet Sauvignon fata de care Willowbank-ul celor de la De Bortoli mi s-a parut mai condimentat, oarecum mai tonic, dar poate mai putin profund. Pana una alta imi asum parerea ca desi Shiraz-ul este mai putin pretentios ca un Cabernet Sauvignon, el are atuurile lui si insotit de o mancare potrivita si de un prieten bun reprezinta o experienta agreabila.

P.S.: Alegerea acestui vin a fost o provocare a prietenului de care aminteam si care s-a indoit de mica mea colectie de vinuri asa ca l-am pus sa aleaga un continent urmad ca eu sa deschid o sticla de pe continentul cu pricina. M-am bazat pe fapul ca n-o sa aleaga Asia;)…m-ar fi inchis, dar am fi si ramas fara vin in pahare:).

2 thoughts on “Willowbank – Shiraz Cabernet 2006”

  1. eu sunt prietenul despre care va vorbea alin mai sus.chiar daca nu stiam cu se cheama aveam amintiti placute despre acest vin.acum nu stiu de ce:pentru ca e bun vinul sau pentru ca l-am baut cu cel mai bun prieten al meu?cred ca mai mult partea a doua!despre vin pot spune,din ce imi aduc aminte,ca era dulceag,dar cam pisca!nu ma prea pricep la vinuri,dar asta am simtit!oricum,as mai bea o sticla,dar nu de dragul vinului,ci de dragul prietenului!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *