Vinuri noi in centrul vechi

Ma grabesc sa va spun doua vorbe despre Zilele Vinul.ro pentru ca, daca nu ati fost ieri, si daca va grabiti inca mai puteti ajunge azi.

Asa cum va spuneam si la precedenta postare pe aceasta tema, detaliile le veti gasi aici, dar timpul trece repede, asa ca nu mai stati pe ganduri si mergeti pe Lipscani, acolo unde 14 vinificatori va asteapta cu vinuri care mai de care. Apropo, cat ati citit randurile astea deja ati pierdut una din sticlele de vin care se dau ca premiu din cinci in cinci minute.

Dupa cum sper ca v-am convins, timpul e cuvantul cheie in postarea asta. Daca v-ati hotarat deci sa mergeti nu ma supar daca va opriti din citit aici.

Am sa continui pentru restul cu vinurile care mi-au trezit interesul in urma vizitei facute ieri la fata locului, cu observatia ca nu le-am incercat pe toate si deci, e posibil ca voi sa gasiti si altele care sa merite atentia, pe langa cele pe care le voi aminti eu mai jos. N-am sa va retin cu prea multe detalii si am sa enumar doar cateva nume intr-o ordine absolut intamplatoare, vinuri care o sa va faca sa nu regretati o eventuala vizite acolo: Incantation (un cupaj interesant al celor de la Urlati), Alira (inca plina de surprize a celor de la WineRo), Smerenie (2009 de la Oprisor), un Shiraz de la Peter Lehmann si un Rancho Zabaco despre care v-am mai vorbit aici (ambele importate de Heinrig), Syrah-ul de la Corcova (nici el nu e la prima aparitie pe acest blog), Cabernet Sauvignon-ul celor de la Segarcea, Sirena Dunarii 2001 celor de la Vinarte, un alt Syrah, de data asta de la Castillo de Molina, dar si un Carmenere si un Malbec 1865, produse toate de San Pedro si importate de VinChile, noua aparitie Kronos, dar si Cabernet Sauvignon-ul Hyperyon 2006, ambele marca Halewood.

Hai, degustare placuta!

4 thoughts on “Vinuri noi in centrul vechi”

  1. Eu asa imi amintesc. Ori imi amintesc gresit, ori mai erau niste ramasite din alea 12000 de sticle.
    Imi amintesc ca pe 2006 l-am baut prima data acum aproape 2 ani.

  2. 2006 era; mi-au spus ca e deja imbuteliat si cel din 2009 (cel care m-a dat pe spate la Azuga), dar ca-l mai lasa putin sa se aseze la sticla, inainte de a-i da drumul pe piata

  3. Probabil e vorba doar de o confuzie pe care am cauzat-o eu involuntar folosind titlul de vinuri noi. 2006 nu e o noutate, dar e o nenoutate interesanta, pe care asa cum ziceam am m-ai incercat-o in trecut.

    Am fost in dubii, daca sa recomand Feteasca mai tanara sau pe acest CS. Feteasca insa mi s-a parut inca neimblanzita in timp ce CS-ul e probabil la apogeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.