Vicente Gandia – Finca del Mar Chardonnay 2010

Finca del Mar Chardonnay este un vin ce provine dintr-o zona mai putin cunoscuta a Spaniei: Utiel – Requena. Este un vin prospat si vioi, citric si usor efervescent, un vinĀ  de vara usurel si sprintar.

In gura schiteaza miscari scurte, cu parfum de piersica alba si corcoduse. Isi face bine treaba in ceea ce priveste potolirea setii si si-o va face si mai bine la vara caci e genul de vin ce te trimite cu gandul la plaja, la briza marii, la vacanta si la … Laurentiu Duta si Andreea Banica (ca sa nu ziceti ca nu va culturalizez, da?). (78 puncte)

Acest post nu se putea incheia decat apoteotic, cu aceasta melodie pe fundal:

6 thoughts on “Vicente Gandia – Finca del Mar Chardonnay 2010”

 1. Din seria ce ne mai aduce Kaufland? Parca de acolo am luat un CS din 2000…mult mai bine “evaluat”.

 2. Multumesc pentru aprecierile de bun simt, cu o precizare: Utiel-Requena este o regiune cunoscuta in Spania, mai ales de cand oenologul sef al companiei Vicente Gandia, Luis Garcia Severino, se ocupa de crearea unor game de vinuri de calitate (Hoya de Cadenas, Finca, Fusta Nova, El Miracle). Sunt vinuri care folosesc cu precadere soiuri locale de struguri si care pun in evidenta potentialul regiunii.

  Luis Garcia se ocupa de ani buni de vinurile din Utiel-Requena, si se ocupa bine, dovada ca anul acesta a fost numit cel mai bun oenolog din Regiunea Valencia:
  http://www.facebook.com/VicenteGandiaWinery

 3. Buna Loreta,

  Multumesc pentru comentariu si de vizita neasteptata care ma onoreaza. Luand in considerare mailul tau si detaliile scrise, tind sa cred ca ne scrii direct de la fata locului si asta ma bucura.

  Cand am scris ca Utiel-Requena este o zona mai putin cunoscuta ma refeream mai degraba la notorietatea zonelor in Romania. Eu personal stiu foarte putine despre acest areal. Toata lumea a auzit de Rioja, de Duero sau chiar de Penedes, dar mai putin de Utiel-Requena, asa ca iti multumesc si pentru detaliile prezentate.

  Cred ca din vinurile amintite de tine am incercat pana acum doar un Syrah Hoya de Cadenas.

 4. Buna! De la fata locului scriu, asa e… Si ai dreptate, Utiel-Requena este mai putin cunoscuta in Romania, desi e o zona foarte propice pentru vinuri de calitate. Incerc sa adun mai multe detalii despre zona si iti trimit.
  Hoya de Cadenas e domeniul “de suflet”, ca sa zic asa, al companiei, fiindca aici s-au facut primele vinuri de terroir ale companiei. Si e o zona cu un sol rosu, climat arid cu ceva influente mediteraneene, care favorizeaza rosiile bogate in fruct si albele generoase, plus o delicata mineralitate care confera personalitate.

  Imi pare bine ca te intereseaza vinurile noastre, curand vom fi pe piata… si cu siguranta ca o sa ai ocazia sa degusti mai mult, si mai bun.

  Tinem legatura!

 5. @Loreta, Mi-ar face placere sa incerc si alte vinuri ale voastre. Cum ai zis si tu…pastram legatura!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *