Tu cat de des iti faci back-up?

Intrerup putin sirul postarilor cu tenta lichida si am sa va vorbesc putin despre o chestie ceva mai hard, cat se poate de hard (E vorba de chestii hardware ca sa fie clar, adica chestii mai ingineresti gen HDD Extern sau placa de baza. Ma rog, ati inteles voi).

Sa va spun despre ghinionul pe care l-am avut zilele trecute (ghinion responsabil si pentru diminuarea activitatii de pe blog din ultima vreme). Ei bine, oarecum ciudat pentru meseria mea si pentru obiceiurile mele in ale bloggingului, am acasa o mica piesa de muzeu, adica un desktop luat din primul meu salariu care, fie vorba intre noi, si-a facut treaba pana acum.

In weekend, am avut insa surpriza ca unul din cele 3 hardisk-uri sa imi cedeze. Asta nu ar fi fost nimic grav, dar lovitura a venit acolo unde doare mai tare, adica in HDD-ul pe care aveam toata arhiva foto. Nu sariti pe mine, stiu ca orice om ar trebui sa-si faca un back-up. Si eu mi-am facut, dar asta acum un an, doi poate. De atunci si pana acum, poze s-au mai strans, dar am tot amanat sa ard un DVD cu pozele mai noi si uite ce am patit.

Stiu, lucrurile ar fi fost mult mai simple daca as fi avut un HDD extern de la EVOMAG. Back-up-ul ar fi fost o floare la ureche si eu nu as mai fi avut probabil problema asta. Dar asa, vin si va intreb prieteneste: Cat de des va faceti back-up? Ce sfaturi imi dati? Mai pot recupera informatiile de pe vechiul HDD? (care nu este recunoscut nici in bios acum).

4 thoughts on “Tu cat de des iti faci back-up?”

 1. io mi-am achizitionat, de Craciun, asa ca si cadou, un mini hard-extern Samsung de 200 GB (fara cablu alimentare, doar USB)! pana acu’ mi-s foarte multamit de el, se misca fain tare, dar nu poci spune ca l-am stresat rau. de back-up, o sa ma precup indata ce inteleg mai multe detalii, am observat cateva functiuni interesante.
  daca vrei, e exact modelul de Samsung dintr-unul din likurile celor de la Evo din textul tau. doar ca, l-am luat din magazinul Helios Focsani 🙂
  e drept, io am dat in decembrie ‘fo 300 roni si acolo la 260 de roni iei unul de 500 GB ! ceea ce imi pare o buna afacere 😉

 2. @Dan

  Eu prin back-up ma refer copierea informatiilor personale, nu atat la un back-up de system. Pe mine ma doare acum faptul ca e posibil sa fi pierdut destul de multe poze 🙁

 3. Eu folosesc doua hard-disk-uri externe destul de mari. Pe primul il folosesc pentru frecus curent si pe al doilea doar pentru salvarea datelor foarte importante. Pe cel de al doilea nu il scot din birou si nici nu il conectez la un alt pc sau copii direct pe el de pe un alt suport decat propriul pc.

  Eu am pierdut informatii inclusiv salvate pe dvd. M-am trezit ca nu-l mai citeste, chiar daca a stat in plic si nu in bulk.

 4. @Tudor,

  Pana la urma daca e sa ai ghinion, il ai pur si simplu.
  In cazul meu povestea a avut un final fericit: dupa schimbarea cablurilor s-a dovedit ca problema venea de la al treilea HDD, pe care aveam lucruri ceva mai putin importante. Oricum asta mi-a dat de gandit si o sa incerc sa imi salvez pozele pentru orice siguranta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *