Toscana Rosso – Castellani

Toscana Rosso DOC 2004 nu este un vin care sa ma fi impresionat foarte tare (si pentru ca e cupaj as spune ca e departe de ma fi impresionat precum Rosso di Valachia prezentat cu ceva vreme in urma). Cu toate astea am considerat ca merita efortul de a fi amintit (asta il face totodata si primul vin strain ce apare pe blog) ca bun insotitor la paste si alte bucate cu iz mediteranean (si in cazul meu si castigari de cupe…vezi mai sus). Cu un parfum floral dar si cu o usoara senzatie de aciditate, Toscano este un cupaj (asa cum am spus) a trei soiuri nu foarte cunoscute pe la noi (Sangiovese, Canaiolo si Ciliegiolo) si este produs de casa de vinuri Castellani. Am sa profit de aceasta ocazie sa mai remarc ceva ce am mai amintit in trecere intr-un post anterior si anume ca un vin trebuie sa aiba si o prezentare cat se poate de buna. Astfel chiar daca Toscano nu este un vin foarte deosebit are eticheta, dop etc. de o calitate mult superioara unor vinuri romanesti pe care le consider mai bune decat acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *