Tohani si durerile de cap

Inainte sa trec la prezentarea catorva vinuri, recent medaliata la Premiile de Excelenta pe care am avut ocazia sa le descopar cu aceasta ocazie, am sa-mi permit sa zabovesc pret de cateva momente asupra unei intamplari careia am fost initial tentat sa nu ii dau prea mare importanta.

Cele prezentate mai jos nu reprezinta o scuza pentru faptul ca toate vinurile despre care va voi scrie ceva mai tarziu sunt vinuri de import, dar ar putea foarte bine sa fie folosite in acest scop pentru ca, probabil cazul de fata nu este unul izolat.

Asadar, pornind in jos pe firul naratiunii, ma gaseam la finalul saptamanii trecute in fata cladirii unde a avut loc decernarea premiilor, alaturi de cativa din oamenii ce urmau sa ia parte la eveniment, organizatori sau simplii participanti (Cezar de la Vinul.ro, Radu pe care-l stie toata lumea, etc).

Prinsi in discutia noastra pasnica despre vin si alte cele, suntem intrerupti, oarecum brutal, de o duduie ce tocmai coborase dintr-o masina neagra (cred). A zis cum o cheama (desi n-am retinut numele) dupa care, cu un aer pretios, ne anunta ca e regionalul pe Bucuresti al celor de la Tohani si ca (pe acelasi ton suparat) a venit doar sa ia cele cateva diplome pe care producatorul le castigase.

A urmat o tacere scurta, datorata probabil faptului ca erau prezenti oameni respectosi, sau a uimirii ca aveam norocul sa impartim aceiasi metri cubi de aer cu o persoana atat de importanta si o scurta incercare de convingere, cum ca va urma o mica ceremonie, in care fiecare producator va urma sa isi ridice premiile intr-un cadru cat de cat festiv, etc.

Motivul supararii duduii nu avea insa sa mai ramana mult timp secret pentru ca, raspunsul ei veni scurt in forma intrebarii care din voi a scris articolul ala in care spunea ca l-a durut capul dupa ce a baut vinul nostru? urmat de alte justificari asemanatoare.

Ce ar mai fi de zis dragii mei?

Vinul romanesc are un viitor frumos dupa parerea mea. Din el insa, vor disparea astfel de dialoguri si soi de atitudine. Parol!

5 thoughts on “Tohani si durerile de cap”

  1. extraordinara metoda de a face PR! felicitari duduii! este o adevarata profesionista! vorba ta, parol :))! hai sanatate!

Leave a Reply

Your email address will not be published.