Theia Chardonnay 2009 – Cramele Halewood

Ramas oarecum setat dupa seria de Chardonnay-uri descrisa anterior, am descoperit si in Theia, vinul cu D.O.C. de Sebes al celor de la Cramele Halewood, aromele de mango si piersica coapta ce imi par acum ca suna a cliseu.

Tocmai pentru ruperea ordinii consacrate sau vreunui tipar, revin abia acum asupra aspectului vizual: auriu, stralucitor, lacrimi pronuntate (poate de la cele 13.5 grade alcoolice).

Ne dregem putin glasul si il mirosim iar. Nu e doar un cliseu! Asta e lectia pe care a invatat-o vinul, pe asta v-o zic si eu voua.

Sssst! Razbat din spate soapte ce trimit spre banana, dar si un usor iz citric. Bravos domnule, pai asa ne-a fost vorba?!!

Gustam vinul. Va spuneam de procentul de 13.5 la suta alcool, nu? E foarte bine integrat in captuseala densa a vinului din care evadeaza rotunjimile untoase. Doar finalul se incapataneaza sa zambeasca putin dulceag in semn de la revedere. (85 puncte)

P.S.: Singurul minus al vinului, daca pot sa-i zic asa este asta.

8 thoughts on “Theia Chardonnay 2009 – Cramele Halewood”

  1. Cam cele mai bune de pe la noi ultimele doua piese, dupa parerea mea. Iar in cazul de fata era si mai bun in prima jumatate a anului cand costa 30 de lei.

    De greseli in genul celei de mai sus, mai mult sau mai putin voite, ce sa mai zic de Passarowitz-ul Oprisorului…

  2. Cel care a facut prezentarea urmatoarei degustari in acelasi loc unde ai tinut-o si tu spunea ca a degustat deja 2010-le.

  3. Inseamna ca am inteles eu gresit. Lorena zicea la un moment dat ca 2010 a fost un an mult mai prost decat 2009 si ca e posibil sa nu il scoata. Probabil s-au razgandit sau ma insel eu.

  4. Am 2010-le in frigider de vreo cateva zile 😛
    “Super-oferta” la 39 de lei pe Mihai Bravu, cica redus de la 48 :)) Pai cu 29 la inceput de an cum ramane, daca tot a fost un an slab? Incurcate sunt caile Domnului!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *