Terrunyo – Carmenere 2008

Culoarea intensa face intrarea unui vin muscular si amplu, care dupa prizonieratul de 19 luni petrecut in stejar frantuzesc face tot ce-i sta in putere sa impresioneze.

Nasul e interesant si intens, dar vinul isi arata cu adevarat masura dupa ce iei prima gura, gest in urma caruia ai senzatia ca te aflii in fata unei rulete la care bila se tot deplaseaza intre casutele colorate in rosu (coacaze, cireasa) si negre (ciocolata amaruie, cafea si creion ascutit). In ciuda faptului ca este etichetat  Carmenere, aceasta varianta din 2008 contine si 15% Cabernet Sauvignon (lucru legal conform legislatiei din Chile), care il face sa puncteze si la latura vegetala si sa ii sporeasca putin complexitatea. Cu o aciditate buna si o corpolenta pe masura, sutinuta de tanini fermi, vinul promite o evolutie buna si da senzatia ca inca nu s-a implinit pe deplin. (92 puncte)

4 thoughts on “Terrunyo – Carmenere 2008”

  1. Un vin herculean de-a dreptul, pe mine m-a impresionat prin masivitate si opulenta. De aceea iubesc vinurile din Chile &Argentina -bogatia de arome nu este estompata nici dupa perioade lungi de baricare.
    Concha y Toro demonstreaza (daca mai era necesar) ca sunt un producator care livreaza calitate maxima pe toate gamele si palierele.

  2. Mihai,

    N-am incercat Don Melchor, nu stiu daca sa justifica diferenta de pret dintre el si Terrunyo, dar daca s-ar intampla asta nici nu pot sa ma gandesc cu ar fi primul dintre ele.

    Cineva zicea ca masura unui producator nu o da cel mai bun vin al sau ci cel mai slab. CyT sta ok la acest capitol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *