Superlativ de Ceptura

Va ziceam in postul aterior despre vizita pe care am facut-o la un producator important de vin din Romania.

Nu fiti tentati sa credeti ca importanta lui e data de volumul mare produs, nu e vorba despre asta. E vorba despre calitatea (dar mai ales constanta acesteia) din vinurile produse de oamenii de aici. Nu o zic eu, o zic multi din cei care au fost alaturi de ceea ce inseamna vin in Romania ultimilor ani si care ti-ar putea spune povesti intregi depre vreunul din vinurile facute aici.

Dar ca sa nu mai lungesc vorba prea mult am sa va spun ca despre DAVINO e vorba.

Am avut astfel ocazia sa ii aud (in premiera pentru mine) pe domnii Dan Balaban si Bogdan Costachescu vorbindu-ne despre ce au relizat, dar si despre ce si-au propus sa faca cu vinurile Davino in viitorul apropiat.

Cel putin la fel de interesante pentru mine au fost si premierele pe care am avut ocazia sa le gustam. Fie ca a fost vorba de primul vin alb baricat produs de Davino, vin ce va urma sa faca parte din gama Reserva (cea careia oamenii in targ ii zic Zamfirescu), fie ca a fost vorba de editiile inca nelansate pe piata a gamelor Domain Ceptura Rouge sau Flamboyant, fiecare pahar a adus cu el povestea unor vinuri mari ce inca promit multe (pentru ca vinurile sunt inca in drumul lor spre implinire), vinuri ce asteapta acum cuminti in sticle, dar care se vor bucura, fara prea multe dubii, de aprecieri.

N-am sa insist acum asupra niciunuia din vinuri pentru ca, aproape toate, sunt genul acela de vin caruia e bine sa ii acorzi ragazul sa iti vorbeasca, sa il iei separat ca sa-ti poata spune povestea lui pana la capat, am sa va impartasesc insa cateva din fotografiile facute acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.