Statul sunt eu …

Nu stiu ce rau i-am facut eu Iuliei de m-a impovarat cu leapsa asta grea si serioasa, in care eu trebuie sa ma pun in postura celui care conduce Romania pe cele mai inalte culmi ale dezvoltarii.

(din sala se aud urale)

Partea cea mai ciudata la leapsa asta este ca stim cu totii ce ii lipseste Romaniei si ne-am putea cu usurinta imagina lucrurile pe care am vrea sa le schimbam. Daca veti avea curiozitatea sa mergeti pe firul lepsei (de la Iulia in sus) veti vedea si voi ca, in mare, subiectele se repeta.

Partea nasoala este ca, desi pana si politicienii care s-au perindat pe la putere stiu si ei lipsurile pe care inaintasii mei bloggeri le-au enuntat in raspunsul lor la acest joc, ele sunt de 20 de ani permanente subiecte de actualitate.

Partea nostima este ca oricat mi-as impune, nu pot sa iau leapsa asta prea in serios si am sa trec in viteza peste infrastructura despre care stim cu totii ca este depasita, peste birocratia de care ne lovim zi de zi, peste faptul ca vrem sa ne construim o catedrala a mantuirii dar ducem lipsa de spitale decente pentru copii.

Am sa ma opresc brusc la un lucru care a fost amintit tangential si de ceilalti presedinti de ocazie si care se incadreaza cat de cat in atmosfera blogului meu. E vorba evident de partea din agricultura ce se ocupa cu productia de vin. Asadar despre viticultura si despre impactul ei secundar asupra turismului.

Chiar si asa, am putea risca sa devenim prea tehnici si prea seriosi, lucru deloc de dorit pentru o zi de weekend, nu?

N-am sa insist deci cu detalii tehnice, ci am sa supun atentiei voastre o intrebare simpla. Cat de promovat este vinul romanesc? Ce stim noi sau lumea larga despre el? Romania este (in continuare) in primele 10 tari producatoare de vin de pe glob (!), dar lucrul asta nu e aproape deloc promovat. La cate capitole se mai poate lauda Romania cu o asemenea pozitie favorabila?

Ce parere aveti dragii mei presedinti de o zi?

Mai avem candidati in sala?

10 thoughts on “Statul sunt eu …”

 1. Eu zic sa ne unim cu totii, sa punem ideile cap la cap si sa mergem peste Base si Boc ca sa ne impunem punctele de vedere :))

 2. Postul meu legat de leapsa aceasta va aparea maine la ora 12:00:)
  PS: Dan eu sunt de acord

 3. Nu cred ca s-a inventat cheia potrivita pentru a repara statul de drept. El trebuie demontat si reasamblat corespunzator. Dar, stim desigur, ca desi lipseste panaceul pentru ce nu merge bine, exista analgezice cu efect limitat: punga de cafea, sticla de ceva, cartusul de tigari, sau plicul pentru probleme mai complicate. Si brusc lucrurile se misca.
  Din punctul meu de vedere solutia e clara dar nu simpla: dominatia legii si separatia puterilor in stat. Acestea sunt motorul si carburantul. Restul sunt doar carpeli, vorbe goale si nervi. Putem sa decidem amenzi de 1000 de euro pentru o hartie aruncata aiurea. dar ma tem ca-i un cliseu, fara finalitate reala. Nu cuantumul amenzii e problema ci aplicarea ei de catre cei in drept. Si aici ne intorcem iar la problema dominatiei legii si statului de drept si ne plictisim, si nu mai e mult si incepe un nou meci din Africa de Sud.

 4. Chiar nu stiam ca suntem si noi in primii zece pe undeva. Nu mai zic de promovarea la nivel local a beciurilor domnesti. Eh, ar fi multe…

 5. 'Romania – producator de vin' a devenit 'Romania – falsificator de vin'. Ne-am furat singuri caciula si acum ne vaitam ca vinul nostru nu mai are cautare

 6. @Iulia

  ehh nu esti singura.

  @Tudor

  Ma intreb a cui e vina. Am petrecut cateva minute in weekend in fata unui raft de vinuri dintr-un hypermarchet si te ingrozesti cand auzi si vezi optiunile publicului larg. Pana la urma ce vina au producatorii daca fac vinuri care sa se vanda, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.