Stambolovo Merlot Reserve 2003

Cum poate va asteptati, odata cu sejurul petrecut in Bulgaria mi-am imbunatatit intr-o oarecare masura cunostintele despre vinurile vecinilor nostrii.

Cu promisiunea ca voi reveni si cu alte vinuri ceva mai bune am sa imi permit sa incep incursiunea in vinurile bulgaresti cu o dezamagire. Cu toate astea, tin sa mentionez ca facand comparatie intre oferta de vinuri pe care am vazut-o pe litoralul bulgaresc cu cea de pe litoralul nostru, unde la mai toate terasele meniul continea doar numele Murfatlar, Vincon, Jidvei si Cotnari (daca cumva gaseai ceva Recas deja era rasfat) si la capitolul asta vecinii de la sud de dunare ne cam dau lectii.

Revenind la vinul din titlu, dezamagirea a venit, in primul rand, de la excesul de lemn. Inca din nas acesta tinde sa acopere notele de fructe rosii din buchet insa odata gustat nu mai exista nici un dubiu … butoaiele de stejar american cu care se lauda producatorul pe contra-eticheta nu au adus nici un plus de valoare acestui vin. Mai mult, dupa ce il gusti te intrebi cine si-a adus aportul mai mult la creearea acestui vin? Strugurele sau drujba?

Nota: Publicat deasemenea si aici.

6 thoughts on “Stambolovo Merlot Reserve 2003”

  1. Mda, am patit si eu ceva asemanator saptamana trecuta. M-a luminat Mihnea in legatura cu stejarul american:) Un CS Black Peak 2006(mie mi s-a parut agreabil, oricum) dar "vanilia" era prea dominanta.

  2. Geoarge,

    In cazul asta nu era vorba despre note vanilate sau alte nuante care isi au drept cauza baricarea. Nu era nici macar genul de exces in stil chilian. Aici era gust de lemn …

  3. Cu Chile ai dreptate, am gustat si eu niste "vin de lemn"(sau "vin de doaga", cum se spune la tara). Avea si Mihnea un post pe tema asta. E o chestie de marketing, presupun. E o metoda facila de a acoperi multe defecte…

  4. Asta asa-i.
    Desi, dupa CS romanesc, nefiind mare cunoscator (in general si al soiului in particular:), am incercat un Misiones de Rengo 2006(e drept: nu "reserva") spre comparatie, si m-a dezamgit.

  5. Se poate. Depinde si de ce CS romanesc ai folosit in comparatie si, cel mai important, este pana la urma vorba de gustul fiecaruia. Eu cred ca Misiones de Rengo au in general raport calitate/pret ok chiar si la gamele non reserva, dar nu le-am incercat pe toate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *