Shiraz Sunrise sau 300 de zile cu soare

Daca m-ati banuit vreo clipa ca ma voi intoarce din weekend fara vreun subiect in care sa amintesc de cate un vin v-ati inselat. Vinul de fata nu are insa nici o legatura cu locurile in care l-am baut. Si a propos de asta daca noi nu ne-am bucurat de prea mult soare in scurta excursie din Sibiu, shiraz-ul Sunrise a fost alintat cu nu mai putine de 300 de zile insorite in Valle Central din indepartatul Chile. Ce pot sa spun despre el? Condimentat. Este primul cuvant care-mi vine in minte. Este un vin ce are coloana vertebrala. Daca atunci cand il duci prima data la gura ai putea fi usor derutat de gustul lui relativ picant, finalul este unul cat se poate de greu, de robust, oarecum surprinzator pentru mine, dar asta s-ar putea datora faptului ca shirazul este inca un vin destul de exotic cu care nu m-am intalnit foarte des.

7 thoughts on “Shiraz Sunrise sau 300 de zile cu soare”

 1. Shiraz-ul este recunoscut ca fiind un vin condimentat (mai ales cel din lumea noua). Ce-mi place mie cel mai mult este acea boare racoroasa – mentolata, menta si eucalipt, prezenta intr-un shiraz bine facut. Cel despre care vorbesti tu mi-a placut si mie iar faptul ca shiraz-ul este foarte food-friendly il face apropae intotdeauna o alegere buna pentru o cina savuroasa.
  Dar nu pentru asta ma bag in vorba ci ca sa te felicit pentru inscrierea la Masterat ! (mi-a soptit-o Cezarica 🙂 )

 2. Cristi,

  Multumesc pentru mesaj. In shiraz-ul despre care vorbeam am simtit foarte bine acel food-friendly de care spuneai.

  Despre master ce as putea sa-ti spun? a fost o intamplare nostima pentru ca ma gandeam cu cateva minute inainte sa apara Cezar in sala sa ii trimit un email in care sa ii zic iti amintesti primul meu mail timid in care te intrebam de vinuri? uite ca m-am facut baiat mare si acum si studiez in domeniu. N-am apucat insa sa termin acest gand ca hop Cezar and co. au aparut in sala si si-au luat locurile in banca.

 3. Heheheheee,
  cam asa e…vinurile si semintele, odata ce te-ai apucat de ele, nu-ti mai dau pace (vorbesc din proprie experienta – de cand dau Stargate la tv, rontai la seminte in nestire si ce bine merg cu un riesling nemtzesc) 🙂

 4. deci vinuri, seminte si stargate. am retinut. Nu de alta dar ca sa stiu sa ma feresc de ultimele doua :)))

 5. Off-topic: Viziteaza piataunrii.blogspot.com si alatura-te campaniei “Salveaza Piata Unirii!”. Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *