Seara spaniola (degustare de grup)

Vizita in Spania imi deschisese apetitul pentru vinurile din aceasta tara asa ca asteptam cu nerabdare intalnirea noastra de la Ginger de saptamana asta, cand am avut ca tema vinurile rosii spaniole.

M-am bucurat sa descopar, alaturi de ceilalti colegi, vinuri din diverse zone din peninsula Iberica despre care voi incerca mai jos sa va spun doua – trei impresii.

Dupa cum veti vedea in imagine, sera a fost condimentata si cu doua aparitii din afara granitelor tarii asupra careia ne-am oprit, dar despre ele va voi vorbi putin mai tarziu.

Biorebe – Tempranillo 2008 (alc. 13%): Culoare vie; nas curat si tineresc ce prinde tonalitati de fructe rosii; gura simplista, fara prea mare intensitate in arome, dar cu promisiuni de capsuna; final mediu spre scurt.

Marques de Caceres – Vendimia Seleccionada 2004 (alc. 13.5%, Rioja): Culoarea profunda deseneaza lacrimi pronuntate pe pahar; nas cu tuse de tomate si cirese, dar si trimiteri discrete catre vanilie; se prabuseste insa in gura, unde arata o evidenta lipsa de corpolenta si un final usor amarui (desi l-am mai incercat, in aceasta seara a fost prins in off-side).

Gran Feudo – Vines Viejas Reserva 2003 (alc. 13%, Navarra): Un vin capricios, care a inceput timid, ba chiar am avut initial senzatia ca si-a incheiat cariera prea repede; i-am acordat insa o a doua sansa si vinul s-a deschis; nasul imprastie un parfum de praf de cacao, iar gura se simt nuante vegetale acoperite insa de influentele lemnoase; finalul devine mai interesant si poti simti parfumuri fine de lemn dulce si violete.

Finca Resalso 2007 – Tempranillo (alc 14%, Ribera del Duero): Rosu intens; imprastie inca din nas notele fructoase (mure si coacaze); gust plin, care prinde tonalitati de ciocolata si caramel; postgust mediu spre lung.

Alma Tobia tinto de Autor 2004 (alc. 14%, Rioja): Caramiziu intens; nas spumos cu trimiteri curajoase catre zmeure, capsune si menta proaspata; palatul este sustinut de o rapsodie de tonuri; corpolenta buna; amesteca povesti despre mure, dude negre si rotunjimi iodate; finalul vanilat se sparge in cioburi de piper, maces, piele si tamaie.

2 thoughts on “Seara spaniola (degustare de grup)”

  1. Hi,

    From the mentioned list, I’ve definitely liked most Alma Tobia Tinto de Autor 2004. Did you tried it?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *