Santomas Koper – Cabernet Sauvignon 2007

Soi frantuzesc crescut parca in spirit balcanic: sprinten, vivace, bataios. Te intampina cu inima deschisa si cu trimiteri fructoase proaspete si bine armonizate. In gura aromele fructoase inca se simt, dar in plan secundar. Ele sunt generos invaluite de tonuri vegetale ce aduc cu florile de muscata, muguri de brad si ceva patrunjel. Un vin direct (fara complicatii lemnoase), viu si expresiv, ce te face parca sa iti simti sangele curgandu-ti prin vene.


16 thoughts on “Santomas Koper – Cabernet Sauvignon 2007”

 1. De unde Dumnezeu poate un bun crestin din provicia profunda sa gaseasca asemenea trufandale?

 2. George,

  Mi-ar fi greu sa iti zic de unde sa-l iei chiar si in Bucureti. Nicol se chinuie de ceva vreme sa imi cumpere unul. Eu l-am baut intr-o carciuma.

 3. Ultima oara cand l-am vazut in Bucuresti, adica acum vreo 2 ani, a fost intr-un banal supermarket. Aveau cam toata gama San Tomas; normal ca nu se atingea nimeni de ele 🙂

  Supermarket-ul in cauza era undeva la intersectia Mihai Bravu cu Iancului, vis-a-vis de complexul Macedonia…

 4. Ciprian,

  Ai dreptate. Din cate am auzit se gaseste si la White Jaguar, supermarketul de care zici. Eu stau chiar in zona, dar n-am prea intret in ultimul timp prin el ca sa pot confirma acest lucru. Mai este un alt White Jaguar in zona si acolo pot sa-ti confirm ca nu se gaseste.

 5. Alin,

  Exact, la White Jaguar, imi scapa numele. Eu l-am vazut chiar la cel din intersectie, pe Mihai Bravu. Interesant, si eu am stat aproape 2 ani prin zona :))

 6. Ciprian,

  Eu auzisem ca se gaseste acolo si am incercat la alt WJ, pentru ca m-am asteptat sa fie in toate. Se pare ca nu e asa totusi, nu stiu exact de ce.

  Eu stau de aproape 4 ani in zona.

 7. Mai, dar noi am cunoscut-o chiar pe importatoare, Aline, nu-mi amintesc cum o cheama pe doamna, dar Radu stie cu siguranta. Daca nu stie, putem afla de la Marian Timofti, ei au organizat o degustare la Arte&Vino de Santomas, la care au participat atat patronul Santomas, cat si un mare ministru/diplomat de la ei din tara.

 8. Da stiu, am datele dumneai de contact, dar George m-a intrebat de unde il poate lua si din pacate nu stiu mai multe in acest sens.

 9. Pai intreab-o pe doamna si spune-i lui George! Poate reusesc sa faca un targ cu achizitie si livrare prin curier.

 10. @George,

  Tocmai am primit informatii de la sursa despre posibilitatile de achizitie ale vinurilor Santomas.

  Pe langa locatiile consacrate gen Ethic Wine sau ARTE Vino se pot comanda prin internet la rovinoteca.ro.

  Try it!

 11. Si mai tare ca OTELUL:))
  Mi-am luat doar doua: Celebrul Antonius 2004 si Refosco 2007.

 12. Sunt cu ochii pe blogul tau ;).

  p.s.: @Ciprian,
  Se gaseste in continuare si la White Jaguar :))

 13. Ah, scuzati-ma! Acum am vazut ce dezbatere s-a legat in lipsa mea, despre unde s-ar gasi respectivele vinuri. Eu mi-am vazut de google, ca doar acolo se gasesc toate in ziua de azi:)
  Ieri am dat comanda si vor ajunge maine. Sunt curios doar ce taxe de transport au…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *