S-a furat un Print (Prince Mircea 2006)

O sa fiu scurt. Marturisesc ca de cele mai multe ori cand un vin nu imi place prefer sa nu il comentez mai degraba decat sa arunc cu pietre in el. Pana la urma, de fiecare data cand e vorba de gusturile personale, este indicat sa recurgi intr-o oarecare masura la o asemenea tactica.

Astazi o sa fac una din acele exceptii si am sa pun la zid un vin care la un moment dat imi era drag (recolta 2005). Este vorba de Prince Mircea de la Vinarte. Am mai spus-o in treacat (aici si aici) ca diferenta intre cel despre care va vorbeam la acel moment si cele incercate ulterior (cred ca toate recolta 2006) era, daca nu de la cer si pamant, macar de la print la cersetor.

In weekend s-a repetat povestea cu cersetorul ce poarta eticheta de print: lemn excesiv si izuri de ars. Sigur, putem sa gasim multe scuze, poate stocarea defectuoasa, dar v-am promis ca voi fi scurt.

Mi s-a confirmat insa o mai veche teorie de-a mea cum ca la vinurile romanesti e bine sa ai grija ce recomanzi pentru ca ce a fost bun odata nu e neaparat bun si acum.

Nota: Publicat deasemenea si aici.

3 thoughts on “S-a furat un Print (Prince Mircea 2006)”

  1. Mda, Prince Mircea mi s-a parut dintotdeauna a fi baricat in exces, un vin nascut cu forcepsul in stilul "clasic" al Lumii Noi. Si se mai confirma si teoria mea: atunci cand unui vin ii lipseste structura necesara de a integra cum trebuie notele de stejar, iese o varza totala…

  2. Maestre

    Apreciem franchetea, insa as vrea sa aflu ce parere ai despre recolta 2008 – favorita mea. Dupa cum vei fi observat deja concentratia de alcool s-a redus de la 14% la 13.5% ceea ce sugereaza renuntarea la maturarea excesiva. In schimb are un depozit fin care denota autenticitate si in plus sa fim seriosi: orice priapist rezonabil i-ar da un verdict pozitiv.

    Panciu Cel Batran

  3. Cum poate stii, am incercat 2008-ul chiar la Goodwine. Nu numai ca mi-a placut, dar l-am recunoscut (era sa scriu l-am confundat) dupa nas ca ruda (de data asta nu cu mult mai mica) a altui vin pe care eu il apreciez.

    De atunci insa nu am mai avut ocazia sa ma reintalnesc cu el ca sa-i si spal rusinea public.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *