Restanta la Syrah (degustare de grup)

Aveam o restanta fata de voi, pentru ca nu am apucat sa va povestesc despre ultimul episod al intalnirilor noastre de la Ginger. Ati ghicit, e vorba despre o noua intalnire in care am pus punctul pe vin, mai exact pe Syrah.

Ca noutate, pentru ca despre acest soi am mai vorbit in alte cateva episoade precedente, mentionez faptul ca, alaturi de cursantii obisnuiti al lectiilor particulare despre vin, ne-au fost alaturi Sorin si Mihai, carora le multumesc pentru prezenta pe aceasta cale.

Tema, asa cum v-am zis – Syrah-ul, un soi care in general e cunoscut ca emblema a zonei nordice a vaii Ronului, dar si ca soi portdrapel al Australiei.

Probele, opt la numar, s-au prezentat bine, sau chiar foarte bine si au reusit sa ne dezvaluie cateva secrete despre tipicitatea de soi. Din punct de vedere geografic, am avut alaturi de noi dovada raspandirii globale a acestui soi caci am avut vinuri din Romania, Franta, Bulgaria, Australia, Chile si Argentina.

Deja v-am spus poate suficiente detalii, e asadar momentul sa va prezint vinurile incercate si rezultatele obtinute de fiecare in parte la proba severa data in fata bloggerilor si a celorlalti iubitori de vin prezenti la eveniment.

Vinurile incercate au fost urmatoarele:
Nachbil Syrah 2003
Cocosul Syrah 2009
Syrah Reserve Special 2009
Syrah Wine Point 2009
Don David Syrah Reserve 2008
Marques de Casa Concha 2008
Filsell Barossa Old Vine 2008
Syrah by Enira 2007

Clasamentul poate il intuiti, poate ca nu. Nu va mai tin pe jar si va invit sa il rasfoiti mai jos:

8 thoughts on “Restanta la Syrah (degustare de grup)”

 1. Salut Radu si bine ai revenit pe blog.
  Alegerea ar putea parea intr-adevar putin ciudata, noi insa nu avem vreo regula stricta in acest sens. Odata aleasa tema intalnirii, fiecare aduce ceva de care a fost impresionat sau care crede ca merita atentia noastra.

 2. Salut,

  Ok inteleg … mi s-a parut ca era o discrepanta si eram curios … Nu am baut pana acum syrah de la Nachbil dar am auzit lucruri bune si i-am pust pe lista “de gustat”, mai ales ca nu cred ca am mai baut ceva vin din partea aia a tarii

 3. Radu, nici eu n-am baut foarte multe vinuri de la ei. Sunt destul de greu de gasit si, de exmplu acest Syrah, nu e nici foarte ieftin.

 4. Salut Radu,

  Mie imi revine “vina” pentru Nachbil 2003. A fost pur si simplu un vin care mi-a placut foarte mult, asa ca m-am hotarat sa-l aduc. Sigur, diferenta de varsta (dar mai ales de stil, a fost de departe cel mai “auster” vin al serii – din cele incercate de mine) s-a vazut, insa am compensat un pic chestia asta prin faptul ca a fost primul vin degustat.

 5. Sorin,

  Multumesc de adaugare, vinul a fost interesant, poate usor dezavantajat de punctarea pe fisa, dar o experienta buna una peste alta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *