Terra Rossa 2006 – Domeniile Clos des Colombes

Nu mai incercasem de multa vreme un vin de la Domeniile Clos des Colombes insa, am avut placerea sa redescopar prin Terra Rossa 2006 o buna exemplificare a notiunii, foarte la moda in vremurile astea in lumea vinului: terroir-ul.

De ce spun asta despre cupajul de Merlot si Cabernet Sauvignon facut la Olimp? Pentru ca, autosugestie sau nu, trecand peste notele initiale din nas si gust veti descoperi gustul de mare, de nisip, de scoici si argile.

V-am zis ideea principala a vinului. Nu vreau sa credeti insa ca vinul se limiteaza la atat, asa ca am sa va mai spun ca nasul are trimiteri difuze catre cirese si compot de visina (poate chiar si un strop de pruna daca il aerisesti bine). Acestea sunt desigur acompaniate de chestiile minerale amintite mai sus. Vinul isi tradeaza putin varsta in gust, unde nu impresioneaza prin corpolenta si nici prin intensitate. Aciditatea e slaba si sunt de parere ca vinul a trecut de apogeu si se duce putin in jos, asa ca as zice sa il beti cat mai repede. Vinul are insa o finete foarte particulara iar aceasta, alaturi de carateristicile cu care am inceput descrierea, mi-au dat ceva batai de cap in a-l puncta. Calitativ l-as plasa undeva intre 78 si 80 de puncte. Ii dau totusi 80 de puncte pentru ca mi-e dor de mare.

2 thoughts on “Terra Rossa 2006 – Domeniile Clos des Colombes”

  1. Salut Sorin,

    Pe asta l-am primit de la cineva (btw, Multumesc N.). Din cate stiu eu se gaseste insa in Cora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *