Razboiul rose(uri)lor (degustare de grup)

E cald, foarte cald monser. E atat de cald ca-ti vine sa-ti faci jobenul evantai. Probabil din acest motiv toata lumea arata cu degetul spre rose-uri. Iar ele? Ele dau din pleoape si iti zambesc strengareste, ademenindu-te cu infatisarea lor pictata in culori de sezon.

V-ati prins dragii mei. Dupa ce baietii de la Vinul.ro au luat rose-urile la control, a venit si vremea noastra, adica a grupului despre care va tot povestesc de mai bine de un an incoace, sa ne dam cu parerea (atat de putin avizata cum o fi ea) despre reprezentantele acestei categorii de vinuri.

Desi anuntasem o lista bogata de vinuri, am preferat sa selectam doar zece dintre acestea pentru a le acorda atentia necesara. Alegerea celor 10 a apartinut, mai mult sau mai putin, mie si lui Radu, asa ca daca aveti de reprosat ceva in acest sens va dau voie sa dati vina pe noi.


Parerea generala cu care am ramas dupa aceasta degustare a fost ca, atat cat o fi vara de lunga, nu aveti nici o scuza: aveti de unde alege cateva rose-uri care sa va insoteasca si pe vremea ceva mai putin prietenoasa la prima vedere cu vinul.

Pentru ca atat clasamentul cat si punctajele le veti putea vedea mai jos, dar mai ales pentru ca laudatorii mei au plecat in vacanta la mare sau la munte o sa mai spun doar ca, desi clasamentul general a diferit putin de cel al preferintelor mele personale, am avut placuta surpriza ca sa fiu singurul din participanti care nu a atins extremele de punctare la niciuna din probe. Si asta e de bine, nu?

Spor la Rose-uri!

10 thoughts on “Razboiul rose(uri)lor (degustare de grup)”

  1. Stii ce ar fi fost interesant (desi poate parea prea mercantil pentru voi) sa fi pus si un pret aproximativ la fiecare vin ca sa stim si noi astia necunoscatorii daca ne permitem sau nu…

  2. Bogdan,

    Ba deloc, pretul este un lucru foarte important. Eu l-am omis, dar poate era mai bine sa mentionez.

    Preturile pe care le am eu sunt urmatoarele (cu mentiunea ca e posibil sa lipseasca uniformitatea datorata comercializarii in locatii diferite):

    Balla Geza Rose Cuvee 27.00
    Prince Stirbei Rose 35.00
    Davino Domaine Ceptura Rose 42.00
    Rose by ENIRA 34.00
    Nachbil Rose 47.60
    Terra Romana Rose 33.00/44.00 (?)
    Rose by Michel Rolland 40.00
    Faurar, Rose de Ceptura 25.00
    Dourthe № 1 Rose 20th anniv 55.00
    Juliette Romanian WineCellars 34.50

  3. 1.Cred ca Faurar e diferit de Clasic. Nu cu mult dar e evident ca in vreme ce primul avea 14,6 al doilea are 14,4%.
    2.Domaine Ceptura era defect? Dar Stirbey?

  4. George,

    1.Si eu am sesizat ca desi ne pregatisem pentru Faurar pana la urma am avut Clasic in lista. E destul de posibil sa fie diferite. Noi am baut Clasicul, dar in tabel a ramas denumirea initiala.

    2. Davino n-a avut dupa parerea mea nici un defect evident, dar era evident … "obosit".
    Stirbey-ul a fost ok, dar au fost altele mai bune.

  5. ce an era Davino? 2009? nu de alta, dar am primit de la un prieten niste sticle de rose de la ei, nu le-am incercat inca, si daca e de fo surpriza, as vrea sa stiu dinainte ;). altfel, ador rose-urile!

  6. Multumesc pentru raspuns; uite de exemplu luand in calcul si pretul cea mai atragatoare varianta mi se pare Faurarul.

  7. Bogdan,

    Corect. Cu observatia ca am fost noi indusi in eroare de fisa initala. Este vorba de un Rose de Ceptura, ruda cu Faurarul. Chiar si asa punctajul si pretul este cel corect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *