Purpura Valahica 2009 – Davino

Putine sunt Fetestile Negre care pot fi puse  alaturi de acest produs Davino fara sa se faca de ras. As incepe sa va vorbesc despre Purpura Valahica 2009, spunandu-va ca e, in primul rand, extrem de bine lucrat. E un vin suficient de intrigant, ca sa tina impatimitul de vinuri cu atentia treaza, dar si inzestrat cu trasaturi gata sa cucereasca pe cel ce ajunge sa il incerce poate dintr-o fericita nimereala.

Nasul sta sub umbra parfumurilor de prune coapte, ce lasa loc doar cand si cand unui iz fin de piele sa respire. Rotund si inzestrat cu tanini moi, continua si in gura defilarea dominant fructata, dar se imbogateste cu rotunjimi ciocolatii. Finalul are o lungime satisfacatoare si vine cu un plus de condiment. (87 puncte)

9 thoughts on “Purpura Valahica 2009 – Davino”

  1. Nu e rau, dar la pretul lui as fi avut mai multe pretentii. Mai ales ca pe fundul sticlei am gasit niste cristale albe………..

  2. Stiu, asta e culoarea lor, dar cate vinuri rosii ai vazut cu depozit de tartrati? De obicei lumea ia rezidurile de pe fund ca fiind tartrati, dar nu e asa, sunt conglomerate de taninuri in reactie cu pigmenti si au un gust amar, de evitat, motiv pentru care se foloseste decantorul.
    La vinuri rosii imi amintesc sa fi citit undeva ca precipitarea de tartrati e foarte rara si de regula se considera ca daca asa ceva apare e un indiciu ca vinul a inghetat.

  3. Da, am citit undeva si eu ca socurile termice pot cauza aparitia lor, sau doar am auzit pe cineva spunand asta. M-am intalnit cu destul de multe vinuri rosii cu tartrati, dar aproape niciodata la vinuri albe.

  4. Vinul rosu demisec(s) sau sec(s) e preferatul meu, dar acest vin este cel de care m-am indragostit! Imi place la nebunie. Am avut ocazia sa beau o singura sticla din acest vin, si mai exact de DAVINO – Feteasca neagra 2010, dar as consuma de acum inainte doar acest vin. Personal mi s-a parut ca da lejer la o parte vinurile vestite din Franta, Spania sau Italia. Daca as reusi sa intru in contact cu producatorul, cred ca mi-as satura casa cu acest vin pentru fiecare an.

    Si cel mai misto mi s-a parut ca dupa o sticla de vin bauta intr-o seara, desi este un vin tare (14,5%), nu m-am “pilit prea tare. Felicitari celor care il produc! 🙂

  5. Catalin, e un vin reusit, dar eu zic ca e de preferat un “meniu diversificat” si nu consumul exclusiv de un singur vin, oricare ar fi acela. Eu unul m-as plictisi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *