Prima degustare verticala de Smerenie din istorie

Probabil multi stiti deja povestea vinului Smerenie, botezat inainte de a se naste si creat anume sub bagheta Domnului Profesor Liviu Grigorica pentru a reflecta in pahar denumirea ce urma sa o poarte. Vinul, produs al Cramei Oprisor, este obtinut din soiurile Pinot Noir, Syrah si Dornfelder si nu stiu sa fi facut obiectul unei degustari pe verticala cu caracter public pana acum.

Vorbim asadar de o premiera in acest sens, dar daca ma insel lasati-mi un comentariu si remediem cumva situatia. Poate am reusit sa va fac deja curiosi. Dati-mi asadar voie sa va spun cu arata smerenia in viziunea mea:

Smerenie 2010: Nas fin, usor dulceag, contopeste nuante de visina si vanilie; gura trimite in mod subtil note de compot de cirese, coacaze si fragi; nu are o corpolenta ridicata, dar se poate lauda cu un final lung. (84 puncte)

Smerenie 2009: Rubiniu, stralucitor; are nasul dominat de aluzii de zahar ars si butterscotch; daca il agiti se imbogateste cu note de cirese si visine; e destul de echilibrat si se bucura de aportul unor arome de scortisoara si rodie; finalul este o idee mai vegetal si mai simplu. (82 puncte)

Smerenie 2008: Nasul abunda in fructe coapte, fie ca acestea se cheama prune sau cirease; este o idee mai complex ca celelalte si evolueaza imprumutand ceva din nuantele de coacaze, ceara si portocala rosie; e echilibrat si are eleganta data de contactul optim cu lemnul. (86 puncte)

Smerenie 2007: Nasul e intens si vine cu un plus de parfum de ciocolata, menta si cirese amare; in gust e mai degraba vegetal, dar nu uita sa aduca aminte de ceva arome de visina; finalul e o idee mai scurt decat la celelalte si este dominat de lemn. (84 puncte)

Clasamentul a aratat asa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *