Permisul auto si oamenii pe care ii urasc …

Joia trecut am batut podelele unor institutii ce se presupune ca servesc intereselor cetateanului. Va puteti deci deja inchipui ca a trebuit sa ne inarmam cu o rabdare de fier. Am fost la sectia de Politie din zona unde locuiesc ca sa-mi schimb buletinul, iar Nicol a trebuit sa-si schimbe permisul. Daca la buletin nu am avut alte probleme decat aglomeratia mare, sectia fiind dotata cu un singur ghiseu dedicat acestui scop, la directia de permise auto (habar n-am daca se numeste asa) nu am fost atat de norocosi.

In primul rand, pentru a-ti schimba permisul in Bucuresti, trebuie sa mergi pana in Pipera. Partea buna este ca acolo sunt suficiente locuri de parcare, partea rea este ca pentru a ajunge acolo, daca nu-ti alegi o ora potrivita, risti sa imbatranesti pe drum.

Ajunsi de la prima ora la fata locului suntem intampinati de de cateva cozi de oameni, aprope la fiecare intrare (mai putin la cea a angajatilor unde continuau sa intre oameni, mai putin grabiti ca noi desi ora inceperii programului trecuse de mult).

Ne interesasem inainte pe site-ul institutiei ce acte sunt necesare si stiam deci ca, pe langa cele pe care le-am adus de acasa, va trebui sa mai platim o taxa si o fisa dactilografiata, de care eram siguri insa ca vom putea face rost din zona.

Pentru schimbari de permise trebuie sa urci la etaj, dar pana sa facem asta ne-am dus la biroul de informatii, de la parter, pentru a intreba unde se face plata si alte informatii. Ghiseul de informatii era liber insa la intrebarea mea domnul de acolo a avut grija sa-mi atraga atentia ca permisele auto au ghiseul lor de informatii … separat … la etaj. Binenteles asta cu acel aer de cum de nu am invatat asta la scoala sau cum am putut sa-mi permit sa-i intrerup munca? Care o fi fost asta? Nu ma asteptam sa fiu tratat all inclusive, asa ca reusesc intr-un final sa aflu informatiile necesare fara sa ma enervez prea mult. Aflu printre altele ca fisa dactilografiata poate fi luata de la unul din chioscurile de vis-a-vis, pe care daca nu le vezi esti racolat (de data asta cu politete) de una din doamnele cu legitimatie la gat. O sa spuneti ca politetea acestora este datorata faptului ca fisa aceea o platesti. E adevarat, dar pe functionarii de care ziceam mai devreme nu-i plateste nimeni?

Strangem asadar toate actele necesare si ne asezam la una din cozi. Ajunsi la ghiseu aflam ca, desi pe internet acest lucru nu e specificat, este nevoie si de certificatul de casatorie in original. Cu cine sa te certi? Ne suim in masina si o luam spre casa.

Ne intoarcem deci peste cateva ore increzatori ca avem tot ce ne trebuie. Ne asezam din nou la coada, de data asta la un alt ghiseu. Incepem sa scoatem … buletin, permis, si toate celelalte pana la certificatul de casatorie pe care de data asta nu ni l-au mai cerut. Sa insistam si sa il rugam pe cel de la ghiseu sa se uite si pe el? Nu, mai bine plecam pana sa isi aduca aminte ca ne trebuie si diploma de BAC.

6 thoughts on “Permisul auto si oamenii pe care ii urasc …”

  1. si eu impartasesc o ura fara margini fata de administratia care ne vrea prosti si umili.

  2. ma, eu am avut o experienta extraordinara cu cei de la schimabt permise de la pipera. Si nu glumesc.
    M-am dus prin decembrie la ei, intr-o zi pe la ora 2pm, si erau cozi dar exact la schimbat permise nu era nimeni. Uitasem de dactilografiere si m-am dus vis-a-vis. Apoi am depus actele, cred ca in total a durat 30 minute. Trebuia sa ma prezint dupa doua ore sa il ridic dar bineinteles ca nu am avut timp sa plec de la servici si am plecat inspre ridicarea permisului la 8 fara un sfert seara. Eu lucrez in zona asa ca la ora aia era fezabil. Am ajuns la 8 fara 5 minute si domnul politist ma astepta docil. Si fetele care erau pentru primit actele erau amandoua acolo, la ora aia cand femeile de serviciu spalau deja pe jos si se uitau chioras la mine.
    Sincer, pentru mine a fost o experienta intr-adevar pozitiva. Mi-ar parea rau sa aflu ca s-a stricat totul…

  3. Din cauza cozilor interminabile, nu mi-am schimbat nici acum permisul dupa casatorie. Pur si simplu nu am chef si timp sa astept trei ore, in timp ce o duduie strasnic rujata se holbeaza la mine cu aroganta, spunandu-mi sa astept si sa astept..

  4. @Iulia

    Stiu. Pai Nicol si l-a schimbat din aceleasi motive si au trecut aproape 3 ani de la fericitul eveniment :), dar ce e drept nici nu a avut atat de multa nevoie de permis pentru ca la momentul ala nu aveam masina oricum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *