Penne cu tartufo si bacon

Cum in ultima vreme am fost ceva mai des pe la Focsani n-am putut sa nu ma intorc fara un subiect culinar din bucataria surorii mele. Cum mie imi plac foarte mult pastele si de data asta tot acestea vor avea rolul principal. Ca noutate, pentru ca de data asta n-am sa va mai detaliez reteta, in prepararea pennelor s-a folosit un sos tartufo (un amestec de trufe, ciuperci si masline) care desi ar putea fi usor trecut cu vederea, nefiid atat de vizibil in preparatul final, da pastelor o savoare si un gust aparte.

Fara legatura cu pastele, dar din comoditatea de a nu scrie un post aparte am sa continui aici scriind cateva cuvinte despre cu totul alt subiect.

Citisem acum cateva zile aici despre aromele copilariei. Mi-am amintit invariabil de o groaza de intamplari din copilarie si o multime chestii pe care le mancam cu placere cand eram mic. Independent de acest lucru ieri am ajuns la bunicii sotiei mele si uite ca asa mi-am amintit inca un lucru care imi indulcea uneori copilaria si de care poate ca uitasem.

M-am intors bucuros acasa cu o punga de mere uscate si o alta de prune. Mai trebuie sa zic ca pe langa faptul ca sunt delicioase pe de-asupra sunt si bio, eco, organice si asa mai departe?

6 thoughts on “Penne cu tartufo si bacon”

  1. cand eram studenta gateam tot felul de chestii interesante in fiecare zi si imi pare asa de rau ca nu mai am timpul necesar sa ma ocup de acest hobby! Pastele arata excelent! Iar de prune uscate nici nu mai vorbesc, de cand n-am mai mancat..

  2. Pai de ce sa nu-ti faci timp? e pacat. Mai ales ca ai vazut ce poti pati uneori la restaurant (am citit ultimul tau post) :)).

    Eu prune mai mancasem (vezi reteta de aici, dar mere…de mult nu mai mancasem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *