Pe locuri, Provino, Start …

Saptamana asta, mai exact pe 3 Noiembrie, se da startul festivalului Provino. O sa profit asadar de ocazie sa mai trec o data in revista cateva detalii despre acest eveniment.

Festivalul PROVINO – Vin. Arta. Gastronomie are loc la Centrul Expozitional Providenta din Iasi, in perioada 3 – 6 noiembrie 2011. Festivalul este conceput sub forma unui eveniment expozitional si aduce in fata publicului peste 150 de tipuri de vinuri de la cei mai importanti producatori din tara, dar si produse si servicii auxiliare si conexe pentru industria vinului. Oenologul Valeriu V. Cotea, Dan Boboc, presedintele Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania, si Marian Timofti, presedintele Organizatiei Somelierilor din Romania 2011, alaturi de somelieri cunoscuti din Bucuresti si Cluj, si Cavalerii Vinului vor impartasi vizitatorilor din secretele vinurilor nobile. Programul festivalului include degustari si lansari de vin, cursuri introductive in domeniul vinului si show-uri gastronomice realizate in premiera la Iasi de bucatarii Dan Boerescu si Florin Dumitrescu si bucatarii ieseni Adrian Lucian Sipoteanu si Catalin Zamfir. Vizitatorii pot participa in zilele de 4, 5 si 6 noiembrie la sesiunile de degustari”Wine & Gastronomy”, pot petrece in compania muzicii si a vinurilor bune alaturi de invitatii salonului exclusivist “Art, Wine & Gastronomy” ai carui amfitrioni sunt Adrian & Catalin Paduraru, si se pot inscrie la cursurile de la “Scoala Vinului” organizate pe 5 si 6 noiembrie. La evenimentele speciale PROVINO vor fi servite vinurile vedeta ale festivalului iar publicul va invata de la profesionisti cum sa asocieze corect vinul preferat descoperit la degustari cu produse culinare rafinate. De la Wine Shop vizitatorii pot achizitiona pentru acasa vinurile prezentate in festival iar la Terasa PROVINO gasesc mancaruri traditionale si vinuri de masa.
PROGRAM DE VIZITARE:
3 noiembrie: 16.00 – 20.00
4 – 5 noiembrie: 10.00 – 20.00
6 noiembrie: 10.00 – 18.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *