“Passarowitz 1718” – 2009 Crama Oprisor

Ca sa intelegi de unde vine complexitatea lui Passarowitz, trebuie sa incepem prin a spune ca este un cupaj de cinci soiuri diferite: Cabernet, Dornfelder, Pinot Noir, Shiraz si Merlot. Daca primele doua puncteaza la capitolul culoare, Shiraz-ul aduce cu el stropul caracteristic condimentat, Pinot-ul vine cu un plus de eleganta, iar Merlot-ul se imprieteneste cu cel ce incerca rezultatul imprimandu-i vinului un final lung si catifelat.

Ca sa fiu mai concis, varianta 2009 a acestui cupaj, in spatele caruia sta nimeni altul decat Domnul Profesor (si al meu) Liviu Grigorica, vine cu un nas elegant si intens deopotriva. Miresmele se succed rapid si parcurg in drumul lor episoade ce te duc cu gandul la eucalipt, capsuna, dar si la o nota usor argiloasa. Gustul e plin, vioi si impestritat cu accente fructoase. Finalul mediu spre lung devine putin condimentat. Tot aici simtim din plin aciditatea destul de ridicata. (85 puncte)

2 thoughts on ““Passarowitz 1718” – 2009 Crama Oprisor”

  1. Sorin, e un vin bun. Pentru gustul meu insa pe acolo s-ar situa. Poate imi si creease mie niste asteptari mai mari sau poate mi se pare mie ca chestia asta cu aciditatea devine o amprenta marca Oprisor. L-as plasa orientativ peste Smerenie 2010, dar sub Smerenie 2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *