Palatul Mogosoaia

Aflat la mai putin de 15 km de Bucuresti, Palatul si gradina Mogosoaia reprezinta o oaza de liniste si frumusete ce se bucura insa de o prea putina publicitate. Eu am ajuns prima data aici acum vreo doua saptamani la invitatia unor buni prieteni, iar locul mi-a placut atat de mult incat, cand a sosit cea de-a doua invitatie, nici n-am mai stat pe ganduri si am acceptat bucuros.

Palatul este construit de Constantin Brancoveanu in stilul arhitectural ce ii poarta numele, dar mai multe informatii si date istorice puteti citi aici.

Nu imi ramane decat sa va arat si voua cateva poze de la fata locului care, cred eu, va vor convinge sa doriti sa vedeti cu ochii vostrii frumusetile de acolo.


Ca fapt divers, langa unul din zidurile curtii, stau intinsi pe pamant doi giganti, invinsi ai istoriei, statuile de bronz ale lui Lenin si Groza.

10 thoughts on “Palatul Mogosoaia”

 1. e un loc ce ar merita, ca multe altele, exploatat din punct de vedere turistic. din pacate imprejurimile sunt mai mult decat deprimante…

 2. Salut,
  E unul din putinele locuri de bun simt de pe langa bucuresti. Sunt convins ca publicitatea / popularizarea locului nu va face decat sa il distruga.

 3. @Dan

  Da, exista si un restaurant, ba chiar si un muzeu. Oricum locul in sine merita vizitat cu sau fara aceste add-on-uri.

  @Anonim

  Corect. Si eu m-am gandit ca poate tocmai asta a fost sansa locului. Faptul ca nu se bucura de publicitatea de care ziceam eu ca duce lipsa.

 4. pai pana ajungi acolo e urat cu spume!! si jegos! Mogosoaia in sine e un loc hidos! palatul asta e ca o perla intr-un munte de gunoi!

 5. si aporpo de publicitate: locul trebuie sa devina turistic: cu taxa serioasa, cu paznici, cu cosuri de gunoi, etc. NU cu gratargii si manelisti, ca nu suntem pe maidan. si poate ca asa se spala si comuna de langa… daca il tinem in izolare nu reusim nimic, decat sa il lasam sa se paragineasca.

 6. @Zazuza,

  De acord cu tine. Oamenii trebuie sa stie de locul asta si sa stie sa-l pretuiasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *