O lasagna si doua vinuri

Zilele astea am gatit ca in zilele noastre bune. Din tot ce am pregatit, m-am gandit sa va spun doua cuvinte despe lasagna, pe care noi o mai incecasem in cateva randuri dar niciodata nu reusisem sa ii fac si o poza. Nu sunt foarte multumit de calitatea imaginii, dar sunt sigur ca voi gasi intelegerea cititorilor mei. Daca am reusit, macar putin, sa va fac pofta va recomand sa incercati reteta de aici. Nu de alta, dar e pe intelesul oricui, nu?

Mie aceasta mancare mi se pare ca cere sa fie udata cu un vin asa ca odata mancarea gata am destupat si o sticla de vin rosu sec. De fapt am destupat-o eu ceva mai inainte ca sa se aeriseasca nitel. Poate ideal ar fi fost un soi italian, noi insa am mers pe un Tempranillo spaniol, produs in 2006 in zona Castilia-Leon. Un vin destul de corpolent si cu usoare nuante de cireasa coapta.

N-am sa ma indepartez foarte mult de Spania, dar am sa trec insa cu o recomandare in tara vecina: Portugalia, bine cunoscuta in lume pentru vinurile sale fortificate. Si pentru ca de mult nu mai scrisesem despre un vin de desert, ba mai mult depre unul de tip oxidativ nu scrisesem niciodata, am sa va spun ca primisem un Porto St. Bart – White de la Laurentiu (care acum se afla in Portugalia si caruia ii multumesc pe aceasta cale) pe care l-am desfacut aseara. Mai incercasem un vin Porto (Sandeman), in plus, citisem despre cum au aparut aceste vinuri si cum putine vinuri sunt atat de cunoscute si atat de des amintite de atat de multi scriitori in romanele lor, fiind un vin foarte apreciat de lumea buna londoneza la un moment dat, cred ca intelegeti curiozitatea mea. Aveam deci o idee despre ce ar trebui sa ma astept, asa ca parfumul intens de dulceata de gutui si stejar ,puternic alcoolizat (19%), afumat nu m-a surprins foarte mult. Vinul este unul agreabil si foarte usor de baut (desi noi n-am reusit sa bem mai mult de un pahar) si este fara indoiala o experienta aparte, mai ales daca esti obisnuit cu vinurile ceva mai linistite.

8 thoughts on “O lasagna si doua vinuri”

  1. Felicitari pentru Lasagna! am facut si eu o data, e desul de complicata reteta, eu am gresit cu sosul Bechamel 🙂

  2. 🙂 Multumesc,
    eu cu sosul nu am cum sa dau gres ca o am pe Nico cu mine care e maestra in asa ceva :).

    Ultima ta postare mi-a facut o pofta de guma turbo.:(

  3. Da, un vin interesant, desi nu e tocmai genul meu. Poate tocmai de asta eu as fi putin mai zgarcit cu el inainte sa-l numesc superb. Dar asta e toata frumusetea la vinuri…sunt pentru toate gusturile.

    Cat despre intrebarea ta…raspunsul este: Nu. Vinul e mai degraba un hobby, dar acum daca tot m-ai intrebat mi-ar parea rau sa nu ma laud ca desi lucrez si am studii intr-un domeniu ce nu are nici o legatura cu vinul de asta-toamna urmez un master pe aceasta tema ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *