Nederburg – Winemaster’s Reserve Chardonnay 2009

Pentru a-mi indulci putin amarul cauzat de faptul ca am ratat intalnirea bloggerilor de la Ginger de saptamana asta, care a avut ca tema Chardonnay-urile, am deschis astazi o sticla cu un astfel de vin.

Am fost tentat sa zic ca e un Chardonnay de-al nostru, dar jumatate din voi ati fi sarit poate sa-mi atrageti atentia ca Africa de Sud e la ore bune de zbor distanta de noi, asa ca ce legatura sa fie intre noi si acest vin. Ei bine, daca stiati totusi, dati-mi voie sa va mai amintesc si eu inca o data ca in spatele vinurilor producatorului sud-african se afla un roman: Razvan Macici. Apropo, la noi vinurile ajung importate de Cramele Recas.

Vinul zambeste din pahar cu nuantele lui verzui stralucitoare. Nasul initial puternic fructat, iti povesteste dupa ce iei primele guri si il mai lasi putin sa respire despre cum sta treaba cu butoaiele de stejar. Se simt in el note fine de stejar si parca si ceva ceara de albine. Gura, e bine echilibrata, doar usor cam alcoolica pe final poate (asa ca atentie la temperatura) si imprastie note frumos combinate de ananas, caise si limete. Daca nu era de ajuns, mai adaugati in postgust un joc prospat cu iz de mango. (85 puncte)

One thought on “Nederburg – Winemaster’s Reserve Chardonnay 2009”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *