Nectar Pedro Ximenez – Gonzales Byass

Nectar te anunta la ce sa te astepti de la lichidul din pahar inca de atunci cand ii citesti numele. El este un vin fortificat, provenit din celebra zona Jerez care, daca esti amator de vinuri dulci, poate lasa o gaura de glont de 9 milimentri in memoria ta dupa ce il gusti.

Nu cautati pe eticheta anul recoltei pentru ca nu il veti gasi, lucru dealtfel obisnuit pentru multe vinuri de acest gen, retineti totusi numele producatorului – Gonzales Byass pentru ca, in caz de va place, sa stiti ce sa cereti.

Cum e? Ei bine, e inzestrat cu un nas intens, o aglomeratie de note de fructe confiate, (sirop de) patlagina si dulceata de nuci. Gura e una cu greutate, vinul avand o consistenta siropoasa ce captuseste toata cavitatea bucala. Aromele se amesteca ca intr-un film in slow-motion si alterneaza plusuri de smochina, curmale, propolis, galbenele si prune uscate. (87-88 puncte sau poate mai mult daca sunteti fanii genului)

4 thoughts on “Nectar Pedro Ximenez – Gonzales Byass”

  1. Foarte bun vinul: arome foarte intense – desi sunt un necunoscator, si relativ neatent in privinta gustului remanent, la aceasta licoare nu ai cum sa nu ii remarci calitatile olfactive.

  2. @Bogdan, Multumesc de vizita si de comentariu. Sper sa nu interpretezi gresit, dar m-am gandit la tine cand l-am baut :)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *