Murfatlar: Vinul, nisipurile si Razvan Macici

Saptamana asta am participat la lansarea (sau relansarea daca stam sa ne gandim la faptul ca 3 Hectare este un nume cunoscut) gamei 3 Hectare Sable Noble a gigantului Murfatlar.

Ca sa intelegeti putin despre ce e vorba, am sa va spun ca vorbim despre primul proiect al nou infiintatei divizii premium, botezata in mod plastic si Wine Soul, divizie ce si-a propus indreptarea atentiei exclusiv asupra vinurilor high-end si care, pe langa luarea in grija a brandurilor deja existente precum Fatum sau Arezan, ne va aduce spre atentie in viitor si alte nume de care, sper eu, ne vom bucura impreuna.

In ciuda faptului ca evenimentul de ieri a avut in prim plan lansarea primelor vinuri ce se vor vinde sub numele 3 Hectare Sable Noble  (un cupaj alb: Pinot Gris 2009 60%, Sauvignon Blanc 2010 40%, unul rosu: Cabernet Sauvignon/Merlot 2008 85%, Feteasca Neagra 2009 15% si un vin Roze: Cabernet Sauvingon), eu n-am sa insist asupra acestora. Asta nu neaparat pentru ca vinurile nu m-ar fi convins (daca ar fi sa va recomand totusi unul, as merge pe mana cupajului rosu), pentru ca oricum e clar,  treburile sunt abia la inceput, ci mai degraba pentru ca, din punctul meu de vedere, mai important decat aceste trei vinuri, sunt intentiile facute publice cu aceasta ocazie de producatorul dobrogean.

Ca sa fiu si mai exact, promisiunile Murfatlar sunt legate de cele 29 hectare, din cele peste 3000 aflate in administratia lui, hectare ce au fost identificate drept cele mai favorabile obtinerii unor vinuri de calitate si care vor face obiectul de activitate al diviziei despre care va pomeneam mai devreme.

Ca amanunt interesant, vinurile ce vor lua nastere incepand cu urmatoarea recolta se vor bucura de semnatura reputatului winemaker roman Razvan Macici, acelasi despre care va pomeneam intr-o postare de-a mea destul de recenta.

Pe noi, ca si consumatori, nu poate decat sa ne bucure faptul ca, un jucator de aceasta talie a luat hotararea sa isi aplece mai mult atentia asupra productiei de vinuri de calitate, pentru ca, asa cum spunea si Dan Bundur, managerul diviziei premium de la Murfatlar, caruia ii multumesc pe aceasta ocazie pentru invitatie, cel putin in teorie, o crama mica nu poate face ce face o crama mare, dar o crama mare poate face ce face o crama mica. Daca este asa sau nu, doar timpul o va dovedi. Noua nu ne ramane decat sa asteptam vesti de pe taramurile dobrogene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *