Montepulciano D’Abruzzo 2007 – Predella

Un vin care de fiecare data cand l-am incercat am avut tendinta sa ma sterg la ochii si sa incerc sa ma conving singur ca pretul de pe bonul fiscal este cel corect.

Sa ne-ntelegem, nu e un vin monument, dar gasesc cu greu in memoria mea si la ora asta un vin care sa aduca statisfactii asemanatoare la un pret apropiat.

Porneste calm si decent, cu arome curate de visine coapte, capsuni si rotinjimi trandafirii, asezate mestesugit pe un pat de tanini moi. Finalul calm, capata tendite dulcege, pastrand insa caracterul fructos si calm al unui Moltepuciano sec.

S-a mai scris despre el, si am mai comentat si eu pe marginea acestui vin a venit insa vremea sa imi scot oficial palaria de paie in fata un vin corect, crescut la tara.

5 thoughts on “Montepulciano D’Abruzzo 2007 – Predella”

  1. l-am gasit pe ebay la pretul de aprox. 1 Franc elvetian – asta e in jur de 3.2 RON! prin urmare ce se vinde la noi e cu 100% adaos ! 🙂

  2. Atunci cu atat mai mult merita laudat.

    Partea nasoala este ca nu e singurul vin care la noi se vinde cu astfel de adaos.

  3. In Spania ceea ce m-a socat a fost multitudinea de vinuri care costa 1 euro. Am gustat unul dintre ele, un alb, si se putea bea. La noi pe un vin care sa coste 4-5 lei nu este bine nici sa pui mana.
    In alta ordine de idei, am cumparat de doua ori, sticle de 1,5l. Ori sunt alte conditii de pastrare, ori e alt vin, dar ceva era in neregula cu el.

  4. George,

    Te referi la acest Montepulciano la sticle de 1.5? Ciudat. De obicei regula e invers: la 1.5 ar trebui sa fie mai ok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *