Liliac: Vinuri cu parfum de Transilvania

Va anuntam inca din articolul precedent ca am participat recent la lansarea bucuresteana a vinurilor Liliac, vinuri ce isi propun readucerea regiunii Lechinta in atentia iubitorilor de vin din Romania.

Si pentru ca am adus aminte de regiune, trebuie sa incep prin a va spune ca, vinurile Liliac, marca a AMB Wine Company, provin din vii ce se gasesc in doua judete diferite, Bistrita Nasaud si Mures si ca acestea ocupa in acest moment o suprafata de 38 de hectare.

Evenimentul a alternat prezentarea catorva vinuri cu momente artistice si a avut ca invitat principal pe oenologul tinerei crame Willi Opitz, care a dovedit ca, pe langa experienta sa vasta in ale vinului, este si un maestru al animarii publicului, acesta fiind poate singurul din cei ce au luat cuvantul care a reusit sa faca fata, de la un capat la altul, publicului nerabdator sa incerce noile vinuri.

In ceea ce priveste vinurile, am sa va spun ca am fost primiti cu un pahar de Rose, obtinut din Merlot, am continuat cu 3 vinuri albe (o Feteasca regala, o Feteasca Alba si un Sauvignon Blanc), a urmat apoi un cupaj rosu de Feteasca Neagra si Merlot si am incheiat cu un vin de desert – Nectar de Transilvania. Toate vinurile prezentate au fost din recolta 2011.

Concluziile cu care am ramas dupa aceasta intalnire sunt acelea ca viitorul zonei pare a fi unul bun si ca Liliacul nostru va prinde incet incet aripi. Cred ca pentru inceput vinurile s-au prezentat rezonabil, fetestile albe au fost discrete, dar cu valente reale de a deveni vinuri icon ale zonei atunci cand Willi Opitz isi va forma mana cu aceste soiuri, probabil aproape necunoscute pentru el pana mai ieri. Remarcatul meu din seara lansarii ramana Sauvignon-ul Blanc, capapil sa smulga un zambet fin chiar si ultrasilor, mai ales daca acestia sunt adepti ai lumii noi.

M-am intalnit acolo si au scris despre eveniment si Chinezu dar si Victor Kapra.

One thought on “Liliac: Vinuri cu parfum de Transilvania”

Leave a Reply

Your email address will not be published.