Les Hauts de Ricoaud – Loupiac 2006

Vremurile cand priveam suspicios la un vin dulce au trecut demult. Am avut placerea sa gust cateva vinuri dulci ce nu au nici o legatura cu ceea ce se afla cu vinurile de acest tip de pe rafturile noastre sau cu ce eram eu obisnuit pe vremea cand abia invatam ABC-ul vinului.

Ar fi gresit sa bagi in aceiasi oala vinurile dulci de genul … dar mai bine nu dau nume, cu vinurile de Porto, Madeira sau Sauternes.

Chiar daca nu are acest din urma nume mentionat pe eticheta, vinul despre care va vorbesc astazi poate fi considerat ca facand parte din vinurile de tip Sauternes. Producatorul spune chiar ca nu se face niciodata de ras cand este comparat cu acestea.

85% Semillon si 15% Sauvignon acest vin de Bordeaux, produs de Chateau de Ricaud, avea toate sansele sa se implineasca intr-un astfel de tip de vin. Este stiut faptul ca strugurii Semillion au o sensibilitate pentru mucegaiul nobil si genereaza vinuri dulci, printre cele mai apreciate in lume.

Racit corespunzator, poate fi o companie placuta in vara care vine si care se anunta una torida, alaturi de un desert pe masura.

4 thoughts on “Les Hauts de Ricoaud – Loupiac 2006”

 1. ne-am delectat in cele din urma cu printul mircea. prietenului meu cred ca i s-a parut un pic cam aspru, el e adeptul vinurilor de tip capsunica si de tara daca se poate. in rest bere. oricum iti multumesc pentru sfat. l-am degustat alaturi de o friptura de vita si un pic de oaie si a mers la casa sufletului. mersi, va doresc o duminica frumoasa.

 2. Mara,
  Bine ai revenit.
  Eu nu as incadra acest vin in categoria celor aspre, depinde foarte mult cu ce il compari, asprimea cred ca este un adjectiv la indemana pentru vinurile seci daca nu esti foarte obisnuit cu ele, nu stiu. Acum ca ai readus vorba de acel merlot saptamana asta ma pregatesc de o degustare din acest soi :).
  Nu mi-ai spus insa daca tie ti-a placut.
  Sa ai o saptamana frumoasa!

 3. mie mi-a placut, drept pentru care mi-a ramas only for my pleasure ca sa spun asa. eu una sunt cu vinurile rosii seci sau dulci si cu cele gen vin de porto. am baut mai demult un vin din san marino era alb si dulceca miere, deosebit. eu cu manuta mea l-am luat, dar nu imi aduc aminte cum se chema. poate ma ajuti tu. o saptamana excelenta si tie!

 4. Mara,

  Sunt atat de multe vinuri pe care nu le-am incercat incat mi-ar fi imposibil sa-l recunosc pe cel amintit de tine, cu atat mai mult cu cat vin din San Marino n-am baut niciodata.

  Numai bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *