Leapsa cetateanului turmentat

Am aflat via Chinezu despre o provocare pornita de la Dan Patrascu si, macar de dragul popularizarii subiectului vin pe bloguri, am decis sa o incurajez prin a mi-o insusi si eventual in a o da mai departe.

Probabil veti citi regulile direct de la sursa asa ca voi trece direct la raspunsurile mele:

1. Care este berea ta preferată? Nu prea mai beau bere. Drept dovada stau vreo 6 doze de bere in frigider, a caror termen de valabilitate imi creeaza reale dubii. Cred ca sunt acolo de la acel 1 : 1 Romania – Italia. Nu ma intrebati de ce le mai tin. Revenind la intrebare, preferintele mele sunt cumva la extreme. Imi plac berile lejere in general, fara prea mult alcool, dar gasesc interesante berile mai complexe ca cele belgiene de exemplu.

2. Care este vinul tău preferat (podgoria, nu tipul de vin)? Asta e cea mai grea intrebare. Am sa incerc, de dragul jocului, sa fiu cat se poate de scurt. Am recunoscut in cateva randuri preferinta mea, mai mult sau mai putin justificata, pentru vinurile italiene. Asadar, o sa aleg drept raspuns Toscana. Raspuns final!

3. Bautura preferată din categoria spirtoaselor. Nu refuz o Grappa inainte de masa.

4. Lichiorul preferat. Disaronno

5. Digestivele preferate. Amaro Montenegro, Amaro Lucano, Ramazzotti, Averna (am profitat putin de pluralul din intrebare 😀 )

6. Cocktailul preferat. Nu prea ma pricep si nici nu prea imi plac lucrurile amestecate.

7. Băutura răcoritoare preferată. Ceva care sa fi avut contact cu un fruct citric.

Va bagati?

7 thoughts on “Leapsa cetateanului turmentat”

  1. nu stie fata ce sa raspunda:((( abia tin minte numele vinului! gerwuztramineru' ala vendanges tardives despre care ti-am mai povestit si pe care l-as baga in vene, sa ma scuze cenzorii puritani:p as bea la nesfirsit sucuri de fructe proaspete, daca nu se poate atunci un suc de visine.

  2. Asta parcă-i de pe vremea oracolelor de prin generala, cand iti completa lumea prin el filmele preferate, actorii preferati sau te miri ce alta intrebare mai puneai :-))

  3. O, da…si inca cate. In Toscana este musai sa incerci Brunello di Montalcino si Chianti (poate cel mai cunoscut vin italian). Daca imi permiti si o recomandare personala, atnci am sa te rog sa incerci un Morellino di Scansano. Daca insa te gandesti la un vin alb atunci poate o sa ai ocazia sa incerci un Bianco de Pitigliano.

  4. buna ziua!dar despre "craita" ce detalii ai putea sa imi dai? o zi sanatoasa!

  5. @brankardierul

    Nu stiu de ce abia acum am primit notificarea mesajului tau asa ca imi cer scuze pentru imensa intarziere :(.

    N-am incercat craita. Am pierdut ceva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *