La Cetate – Miracol – Chardonnay 2009

Comparandu-l cu ultimul Chardonnay romanesc despre care am vorbit aici, cel despre care va scriu astazi se afla oarecum la polul opus. Din fericire e vorba de tipicitatea foarte corecta pe care o are pentru ca din punct de vedere calitativ, vinurile sunt destul de apropiate.

Vinul celor de la Oprisor este, asa cum incercam mai sus sa va sugerez, un Chardonnay curat si deschis, ceva mai european (daca pot sa zic asa). Colorat in galben cu reflexe clare verzui, vinul se imprieteneste repede cu tine prin nasul in care stau cuminti, sa fie descoperite tonalitatile de fructul pasiunii si lamaie. Atacul este curajos si, pe langa aromele citrice, vinul este ajutat de o aciditate buna si imbogatit de note de placinta de mere. Intensitatea gustativa se mentine la un nivel bun pana la final. (84 puncte)

4 thoughts on “La Cetate – Miracol – Chardonnay 2009”

  1. Din pacate inca un vin romanesc la supraevaluat la raft. Prefer ca la acelasi pret sa ma bucur de culoarea si parfumul unui Planeta. Daca articolul aparea acum 2 ani spuneam ca prefer sa ma bucur in continuare de Sole (cu 25 RON mai ieftin) dar in cazul lui Sole (ca si in cazul lui 3 Hectare) s-a dovedit ca dupa ce a ajuns sa fie apreciat si sa aiba succes au inceput sa vanda mai multe sticle decat pot produce….

  2. @Andrei

    Daca ma intrebi pe mine, e o problema generala a vinului romanesc.

    Planeta, parca e totusi o idee mai scump. Nu vorbim de o comparatie, evident.

Leave a Reply

Your email address will not be published.