Intalnirea de ieri de la Ginger pe repede-nainte

Ieri, intalnirile propuse de Restaurantul Ginger si Vinul.ro au ajuns la al doilea episod.

Stiu, nu v-am mai tinut la curent in avans, ca data trecuta, despre ce va fi vorba, dar asta si pentru ca eram convins ca, datorita locurilor limitate, nu as fi reusit decat sa va fac pofta.

Daca prima intalnire a fost dedicata soiului Riesling, de data asta am avut trei vinuri frantuzesti puse fata in fata cu cate un fel de mancare, care mai de care mai apetisant.

Ca sa nu va pun rabdarea la incercare am sa trec direct la tandemurile pregatite de gazdele nosatre:

1. GIGONDAS 2004, DOMAINE E. GUIGAL, (Cotes du Rhone) versus salata cu piept de rata afumat, blinii de cartofi, branzeturi si rosie preparata cu nuca si dressing de ceapa

2. CHATEAU ROLLAN DE BY CRU BOURGEOIS (Medoc) versus pulpa de curcan cu lac de miere, usturoi si ghimbir, orez cu legume si sos de tamarind

3. CHATEAU MARQUIS DE TERME 2004 GRAN CRU CLASSE (Margaux) versus file de berbecut, cous cous si sos de cimbru picant si praz crocant

Am folosit intentionat termenul versus tocmai pentru ca, cu exceptia ultimei perechi, pe care am considerat-o extrem de reusita, vinul si mancarea punandu-se reciproc in valoare, primele doua potriviri au fost ceva mai putin amicale, vinul si mancarea incercand de fiecare data sa se domine reciproc (in cazul perechii numarul 2 chiar mi-a parut putin rau ca vinul a fost pus la podea de pulpa de curcan).

Cu ce am ramas dupa aceasta intalnire, binenteles excluzand experianta culinara placuta?

Ei bine, m-am bucurat ca am cunoscut-o personal pe Mona care ne povesteste despre vinuri, m-am mai bucurat de Gran Cru Classe-ul din final, un vin ce (dupa umila mea parere) poarta in el marca Margaux-ului foarte elegant, si m-am bucurat sa vad in grupul de aseara chipuri noi si oameni tineri care au venit cu dorinta sa afle mai multe despre ce inseamna vinul in general.

Numai bine si pahare pline!

7 thoughts on “Intalnirea de ieri de la Ginger pe repede-nainte”

  1. Nu-i asa ca eleganta unui Margaux este ceva deosebit? 🙂 Daca vinurile din aceasta zona sunt facute ca la carte, poti recunoaste un Margaux dintr-o suta de alte vinuri – aici sta puterea acestei zone…

  2. Ciprian,

    Desi trebuie sa marturisesc ca nu am studiat foarte mult zona, n-am putut sa nu remarc chestia asta.

  3. Salut. Multumesc pentru gandurile bune. Si mie mi-a facut mare placere sa va cunosc. Curcanul e drept ca a omorat Medoc-ul, dar mi s-a parut ca berbecutul a pus destul de bine in evidenta Margaux-ul, cel putin in prima parte… Mi-a placut foarte tare salata de rata afumata. Felicitari bucatarului de la Ginger! Am cazut de acord cu Mihnea ca am vrea s-o incercam si cu un riesling spatlesse…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *