Pentru ca eram curiosi sa vedem unde si cum se face Merlot-ul despre care v-am amintit in cel putin doua randuri si pentru ca domnul Mihail Rotenberg a acceptat sa ne primeasca, ieri in grup aproape complet (ma refer la grupul alaturi de care facem degustarile de grup despre care v-am mai scris), am facut o scurta vizita la Crama Rotenberg in Ceptura.
Partea interesanta a vizitei a fost degustarea in paralel a catorva vinuri din recolta de anul trecut, facute din strugurii de pe acelasi plai dar tratate cu drojdii din diferite colturi ale lumii. Eu unul, am ramas surprins de divesitatea de gusturi pe care aceiasi struguri o pot da.
Si pentru ca vorba multa … saracia omului iata cateva imagini din crama.
Crama, vedere exterioara …
Drumul vinului incepe oarecum surprinzator in recipiente destinate in mod normal gunoiului. Metoda a fost insa folosita deja cu succes in California.
Coboram primul rand de scari spre urmatorul nivel …
La ultimul nivel sunt depozitate sticlele ce mai tarziu vor ajunge pe mesele noastre.
Nota: Publicat deasemenea si aici.
Vezi dacă ai avut furnici sub talpă și ai plecat acasă după Rotenberg? Ai ratat SERVE! Am băut vin direct din cuvele alea imense de inox. Eram super curios să pipăi una, le văzusem doar în poze.
Sa pipai cuve de inox? hmmm!?! :))
Cata treaba aveti si voi: in loc sa stati acasa, sa dati cu aspiratorul, sa spalati pe jos (si alte chestii favorite d-ale barbatilor insurati)- umblati creanga prin viile altora. Pai asa? Tineretul din ziua de azi, domnule…
George,
Ai uitat sa spui ca in loc sa stam cu o bere in fata televizorului si sa ne uitam la meci umblam cranga printre vii.
Ce sa-i faci daca nu prind GSP TV :))
O bere ieftina la pet, da! Eventual savurata in fata blocului, sprijinit de batatorul de covoare…