Ieri am reusit sa incerc un astfel de vin californian care mi-a lasat o impresie foarte buna. A fost, ce-i drept, pus in valoare si de un ton asezonat cu sos de tamarinde si alte bunatati.
Nas proaspat, arome de ananas si mere coapte, Chardonnay-ul Valley Oaks din 2006 nu abunda in baric si isi pastreaza astfel caracterul reconfortant. Din cate am citit asta se datoreaza faptului ca doar o treime din cantitatea de vin are contact cu lemnul restul de doua treimi fiind pastrat in vase de inox. Daca nu va dati deci in vand dupa Chadonnay-urile baricate uneori in exces, dar va place in general acest soi, atunci vinul celor de la Fetzer nu poate sa nu va placa.
Nota: Publicat deasemenea si aici.
Americanii se refera generic la vinul alb numindu-l Chardonnay, nu neaparat la soiul specific. Poate de aceea l-ai tot remarcat prin filme. Producatorii erau chiar suparati pe treaba asta, pentru ca le stricau tot felul de zemuri ieftine faima soiului.
Se poate. Nu m-am gandit niciodata ca ar putea face aceasta grosolana generalizare. 😀