Doua vinuri noi de la Casa Panciu

Am incercat in weekend doua din noutatile Cramei Natura sau Casei Panciu, cum vreti voi sa-i ziceti. Concluziile sunt doua. Una buna si una … mai putin buna (daca as zice rea as fi putin exagerat).

O sa incep cu cea mai putin buna si cu explicatia pentru ea. Ma refer aici la Feteasca Neagra 2011 care, comparand-o cu cea din 2010, mi se pare o idee mai inexpresiva. Desigur, aici intervine si faptul ca, pe cea despre care va vorbesc astazi, am incercat-o mult mai devreme si are caracteristici ale vinurilor inca necoapte. Dar hai mai bine sa va spun cum este vinul:

Casa Panciu Feteasca Neagra 2010 este un vin tanar ce isi indreapta indecis intentiile cand catre izuri vegetale, cand spre fruct. Alcoolul e usor neintegrat, iar gustul are trimiteri dulcege de visina, dar revine catre nuantele vegetale pana spre final. (76 puncte)

Feteascaneagra_cp11Surpriza, atat prin abordare cat si prin rezultat, este Cabernetul Sauvignon-ul vinificat in alb, unul din putinele vinuri de acest gen din Romania si primul (cred) din Vrancea. Cum e?

Casa Panciu Cabernet Sauvignon 2012 (vinificat in alb) nu e un vin foarte tipic, evident. Culoarea e stearsa, cu usoare nuante verzui. Nasul are in el atat trimiteri citrice, cat si un discret iz floral. Gustul sta sprijinit pe o aciditate ridicata si suprapune pe o usoara efervescenta, arome de fragi, mar verde si grapefruit. (82-83 puncte)

CabernetSauvignon_cp12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *