Doluca – Okuzgozu 2008

Poate credeati ca in Turcia strugurii sunt destinati exclusiv consumului si a obtinerii de stafide. Nu este asa. Vin astazi sa va contrazic in acest sens cu un vin din Estul Anatoliei, facut dintr-un soi care in traducere ar insemna Ochi de Bou si care a petrecut 4 luni in butoaie de stefar frantuzesc.

Culoarea, nu foarte intensa, il plaseaza la granita intre un vin inca tanar si unul matur. Nasul prietenos se dezvolta frumos si imprastie note de cirese si capucino. Gura prezinta si ea note fructate, ba chiar si un diafan iz condimentat, dar ambele sunt parca prea putin sustinute de corp si se termina destul de brusc. (79 puncte)

P.S.: George l-a prins intr-o zi mai buna aici.

3 thoughts on “Doluca – Okuzgozu 2008”

  1. Sunt interesante soiurile turcesti, mai ales cele vinificate in stil european.
    Am avut ocazia sa le incerc, si am si scris despre unul. Cred ca ar fi o adaugire binevanita pe rafturile romanesti.

  2. @Mihai,

    Vinul aici de fata se gaseste si la noi.

    @George,

    Am vazut deja. 😉
    Cat despre vinul de mai sus, cred ca e o combinatie intre gusturile pe care le are fiecare din noi si evolutia pe care a avut-o vinul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *