Despre o mini-degustare personala de vinuri unguresti

Despre Konyari, un producator de vinuri maghiar, am amintit in treacat, aici pe blog, pe la sfarsitul anului trecut, cand va povesteam despre un cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot si Cabernet Franc.

In weekend-ul trecut, am avut ocazia sa ma reintalnesc cu cateva vinuri produse de ei, motiv pentru care, am decis sa dedic un articol catorva dintre acestea.

Lolipop Rose 2012 Gyongyozobor: Este un cupaj de culoare aprinsa, rosiatica, de Cabernet si Merlot. Pe contraeticheta tradusa in limba romana scria ca e un vin spumant. Nu pot baga mana in foc daca e asa sau nu. Cert este ca nu are o perlatie foarte abundenta, parand mai degraba un frizzante. Emana parfum de flori primavaratice si de zmeura. E un vin prietenos, al carui final aduce vag cu samburele de caisa. (80 puncte)

konyari_lolipop_rose_2012_n

Konyari Cabernet Sauvignon Syrah 2009: Pe eticheta acestui vin Cabernet-ul apare primul. Cu toate astea, Syrah-ul pare capitanul in acest tandem. E rubiniu si emana note de cirese coapte, ierburi aromatice si carne cruda. Gustul se concentreaza pe nuantele de fructe de padure, dar imprumuta si din alti registrii precum lavanda, cimbru si piper. Alcoolul este bine integrat. (83-84 puncte)konyari_cabernet_syrah_2009_nagy

Pava 2009, Konyari: A fost cea mai placuta dintre intalnirile cu vinurile producatorului ungar. Un vin memorabil, cu caracter puternic si structura de invidiat. Este un cupaj obtinut din Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc si are un nas generos, ce lasa sa defileze in voie nuante de mure, lemn dulce, anason si prune. Are o corpolenta buna si taninuri ferme si de buna calitate. Aromele amintesc de prune, tabac, cirese negre, dar nu uita sa schiteze si un gest discret, condimentat. (90 puncte)

Konyari+Pava+2009

Toate vinurile pot fi incercate daca trageti o fuga la Vila Honor, de exemplu.

2 thoughts on “Despre o mini-degustare personala de vinuri unguresti”

  1. Probabil nu se pricep cei care importa vinurile, Lolipop Rose 2012 Gyongyozobor este un vin perlant(dioxidul de carbon a fost adaugat de la dozator)

Leave a Reply

Your email address will not be published.