Degustare Merlot – Martie 2012

Imi amintesc ca spuneam pe vremea cand am inceput sa scriu pe acest blog de vinuri, adica cu aproape 6 ani in urma, ca Merlot este soiul meu preferat de struguri. S-au schimbat atat de multe de atunci, am incercat atatea vinuri din sortimente diferite si de pe aproape intreg mapamondul, incat nu mai pot sa spun acelasi lucru nici despre Merlot si nici despre vreun alt soi fie el alb sau rosu.

Cu toate astea, ori de cate ori beau un vin facut din acest sortiment, nu pot sa nu imi amintesc despre ce spuneam atunci, nu pot sa nu imi amintesc despre un Prince Matei baut in urma poate cu 7 -8 ani care mi-a deschis acest apetit pentru Merlot si poate si pentru vin in general. Imi amintesc desigur si de alte Merlot-uri chiar si mai vechi, cum imi amintesc de alte mai noi, unele demne de randuri mai bune decat acestea, dar n-am sa mai insit foarte mult cu amintirile ca nu cumva sa nu uit ce am de spus despre degustarea (in orb) de miercurea trecuta de la Ginger, degustare dedicata evident soiului despre care am amintit mai devreme.

Pe foarte scurt, trebuie sa va spun ca am avut alaturi de noi 11 vinuri, majoritatea romanesti, provenind din anii de recolta 2007, 2008 si 2009, de calitate medie (zic eu) aruncand o privire de ansamblu asupra punctajelor obtinute.

Facand comparatie cu degustarea recenta de Cabernet Sauvignon, desfasurata in aceiasi locatie, as putea spune ca Merlot-ul se afla putin sub Cabernet, matematica rece a punctelor aratand ca vinul cel mai bine punctat acum s-ar fi aflat undeva pe locul 4 in degustarea precedenta. Continund oarecum comparatia, spre deosebire de episodul precedent in care am fost oarecum surprins de ordinea obtinuta in urma centralizarii punctajelor, de data asta, lucrurile au fost cat se poate de clare, clasamentul final confundandu-se cu foarte mici exceptii cu cel al preferintelor mele personale.

Iata si care au fost concurentii, dar si care a fost clasamentul acestei seri:

4 thoughts on “Degustare Merlot – Martie 2012”

  1. In cazul catorva din vinurile de aici ma intreb totusi daca problema e “calitatea” sau doar varsta destul de frageda. 🙂

  2. Sorin, cred ca putin din amandoua. Desi nu apare aici, am fost 8 oameni in “juriu” si pe toti ne-au surprins unele vinuri.

  3. Interesant, chiar m-ai facut curios. Oricum, imi pare rau ca n-am fost acolo, sper sa fiu prezent la degustarile viitoare. 🙂

  4. Data viitoare o sa fie tot Syrah cred…nu ma intreba de ce…nici eu n-am inteles :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *