Degustare de vara: Roze

Oricat de mult am iubi vinurile rosii, vara ne indreptam mai mult atentia asupra celor mai deschise la culoare, mai ales datorita temperaturilor mai scazute la care le putem incerca pe acestea din urma.

Chiar daca rose-urile reprezinta, de multe ori, un fel de compromis al iubitorilor de vinuri rosii pe timpul sezonului cald, ele castiga de la an la an tot mai multi fani. In orice caz, ele intra mai mult in atentia noastra acum si asa s-a intamplat ca am dedicat utima noastra degustare acestui tip de vin.

N-am sa va prelungesc agonia. Stiu ca, de cand ati citit titlul, ati si inceput sa poftiti la un roze intre-un pahar aburind. Am sa fiu scurt si am sa va spun ce roze-uri va recomand(am) eu(noi) vara asta:

degustare_rose13

2 thoughts on “Degustare de vara: Roze”

 1. Eu cred ca este o greseala pe undeva sau ceva buget la mijloc, nu ai cum sa pui rapsod pe locul 3, si ii mai dai si 81 de puncte. Fara suparare dar sunt multe vinuri acolo mult mai bune, mai corect vinificate, mai muncite. Nu vreau sa fiu rautacios dar asta e opinia mea.

 2. Salut Ionut,

  Nu e nici o supararea. Pana la urma, e liber oricine sa isi spuna parerea. Binenteles ca e la mijloc un buget. Nu e peste tot?

  N-am mentionat aici, pentru ca am facut-o de multe ori in trecut, degustarile noastre se desfasoara in felul urmator: alegem o tema si fiecare participant decide un vin potrivit, pe care il considera interesant si/sau care i-a placut lui.

  Marturisesc ca si eu, cand am vazut Rapsodul in lista, am crezut ca va obtine o clasare mai slaba. Asta pentru ca variantele din anii trecuti nu mi s-au parut unele foarte reusite, dar si pentru ca am incercat recent Arlequin de la acelasi producator de exemplu.

  Apropo, n-am spus si poate am gresit omitand acest lucru, vinurile au fost degustate in blind.

  Cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published.