Clos de Colombes – Sauvignon Blanc 2006 (alc. 13.5%, prod. Domeniile Clos de Colombes): auriu intens; in nas se simt arome fine de salcam si miere; odata gustat aromele se simt destul de puternic, dar sunt usor dezavantajate de nota oxidativa a vinului; retronazal se simt note de flori de camp si vanilie; final nu foarte lung; un vin nu tocmai tipic pentru acest soi.
Sylvaner 2005 – Vin D’Alsace (alc. 12%, prod. cave Vinicole de Pfaffenheim, Alsacia, Franta): Culoare verzuie; nas aromat, cu iz ierbos si usore nuante de flori de tei; gustul este insa oarecum acrisor, usor dezechilibrat; postgust aproape inexistent.
Yalumba Viognier 2006 – Eden Valley (alc. 14.5%, prod. Yalumba, Eden Valley, Australia): Nas deranjant, din zona mercaptanului; Gust dezechilibrat si gol; Este primul vin australian cu defect pe care l-am intalnit eu, dezamagirea este cu atat mai mare cu cat vine de la un producator cu o reputatie foarte buna; este adevarat insa ca posibila cauza sa fie insa stocarea proasta a vinului.
Lyrarakys – Kotsifali 2005 (alc. 13%, Prod. Lyrarakys, Creta, Grecia): Culoare caramizie; nas obosit, cu vagi note de zmeura; lipsit de corpolenta; un vin obosit; trecut.
Santomas – Refosk 2006 (alc. 13.5%, Prod. L.N. Glavina, Slovenska Istra, Slovenia): Culoare rubinie vie; olfactiv vinul te trimite cu gandul la cirese si zmeura; gust vivace, curat; aromele aduc acum mai degraba cu visinele; tanini fini; aciditate foarte ridicata; postgust mediu.
Santomas – Petrache – Refosk 1998 (alc. 12.7%, prod. L.N. Glavina, Slovenska Istra, Slovenia): vezi aici.
Santomas – Antonious – Refosk 2004 (alc. 14%, prod. L.N. Glavina, Slovenska Istra, Slovenia): Vin violaceu inchis, coloreaza foarte intens paharul pe care lasa picioare foarte pronuntate; apropiat de nas, vinul exceleaza prin note baricate; se simt foarte bine arome ciocolatii si de samburi; gura este imbracata placut de taninii lui puternici; usor condimentat pe final; postgust mediu.
Madiran Laplace 2005 (alc. 13.5%, prod. Pierre Laplace Sarl, Madiran, Franta): vezi aici.
Friuli – Grave – Cabernet Franc (alc. 13%, prod. Borgo alle Vigne, Friuli, Italia): Vinul are o culoare rubinie vie, foarte placuta, nasul este insa usor invechit; lipsit de corpolenta.
Nota: Publicat deasemenea si aici.
Interesante informatii.Nu prea ma omor eu cu vinul,dar din cand in cand mai beau cate un pahar.
Pai in cazul asta ar trebui sa o faci mai des ;). Multumesc de vizita.
Degustarea voastra este ca emisiunile de pe Travel Channel cu "cele mai frumoase locuri necunoscute".
E interesant cum grecii si-au scos din piatra seaca 100 de soiuri. Asta dupa ce otomanii au taiat "la greu".
George,
Eu unul am avut ocazia sa incerc destul de multe vinuri grecesti, unele din ele foarte bune.
Au crescut si ei destul de mult in ultimul timp si nu mai au doar vinurile acelea dulci sau cu caracter oxidativ.
Daca imi amintesc eu corect Chateau Margaux este chiar detinut de un grec care produce si la el in tara ceva vinuri.
Cel ce a participat in degustarea de fata a fost de altfel recomandarea mea, dar am fost dezamagit pentru ca nu mai era acel vin vioi pe care il stiam eu si care imi placuse.
Alin,
Iti amintesti corect in ceea ce priveste Chateau Margaux 🙂 Acest vin a inceput sa-si merite statutul odata cu achizitionarea proprietatii de catre Andre Mentzelopoulos. In zilele noastre, Chateau Margaux este sinonim cu Corrine Mentzelopoulos, fiica lui Andre…
Vinurile grecesti sunt pe un val destul de inalt acum, mai ales cele albe. Dintre cele rosii, nu m-a impresionat nimic din ce am baut pana acum
Ciprian,
Nici cele rosii nu sunt tocmai de lepadat, dar ca peste tot, exista o plaja mare de pret si calitate. Ce-mi vin acum in minte sunt un Syraz de la Nico Lazaridi si un cupaj din Nemea la care insa nu-mi amintesc acum producatorul.
Yalumba Y Viogner a fost anul trecut locul 55 in Top 100 Wine Spectator!!!
Asta nu era din gama 'Y', dar oricum a ramas nebaut.