Cum sa faci o degustare verticala reusita (seara cand Amaury a eclipsat-o pe Charlotte)

Faptul ca cei de la SERVE au reusit sa adune la ultimul lor eveniment organizat, toata floarea cea vestita a jurnalistilor si bloggerilor de vin, ma pune pe mine acum, la o saptamana de la degustarea cu pricina, in situatia in care nu prea mai am multe de adaugat. Ca organizarea a fost fara cusur si ca mancarurile asortate au fost delicioase, ati citit probabil deja.

Desi a fost anuntata va fiind prilejuita de lansarea proaspetei Cuvee Charlotte, atractia serii a fost de fapt Cuvee Amaury, prezentat intr-o verticala interesanta. Probabil si acest aspect va este insa deja cunoscut.

Ce nu stiti sunt parerile mele despre vinurile incercate. O sa incerc sa fiu cat pot de scurt.

Verticala Cuvee Amaury:

CuveeAmaury09

2011: culoare difuza, proaspat, note citrice, izuri de banana si mango, dar si de ardei gras. (86 puncte)

2010: nas untos, usor afumat, elegant si plin in gust, inca foarte proaspat. (85 puncte)

2009: o idee mai auriu si mai retinut in nas, dezvalui parfumuri de miez de paine, gura e si ea mai simpla si aduce retronazal aluzii de ananas. (84 puncte)

2007: cristalin, stralucitor, i-am admirat cursivitatea si echilibrul, imparte democratic izurile fructate cu cele mai sofisticate, din care remarc izul de biscuiti. (87 puncte)

2006: de data asta avem de-a face cu un vin dobrogean, colorat auriu, nas usor dulceag si cuminte, in gura rasar izuri de piersica, iasomie si un discret iz afumat pe final. (81-82 puncte)

2004: cuminte si nesofisticat, are arome ce amintesc de pere si de mandarine. (82 puncte)

2003: din nou Dobrogea, un batranel cu nuante de mango si fruct confiat. (80 puncte)

2002: note mature de dulceata de gutui si pepene galben, gura e simpla si centrata in arome pe gustul de mar. (81 puncte)

TRCC

Finalul a fost marcat de lansarea Cuvee Charlotte 2010: cupaj de Merlot si Feteasca Neagra, are in nas nuantele sangvinice si carnoase specifice vinurilor tinere, elibereaza in plus nuante de maces si izuri usor vegetale; gura se afla intr-un echilibru precar in incercarea mascarii nelinistii vinului inca foarte tanar; se simt arome de rodie, coacaze si ceva cacao pe final. L-am punctat cu 85 de puncte in ciuda faptului ca nu e inca suficient de pregatit sa isi spuna povestea (a se consuma in 2017-2018).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *