Colomba Platino 2006 – IGT Sicilia

Ultima intalnire de la Ginger mi-a redeschis apetitul pentru vinuri italiene si, cum in discutiile noastre de atunci, am adus vorba fugitiv si despre vinurile albe din aceasta tara, mi-am zis ca merita putin aprofundata aceasta tema si am pornit astfel la un scurt studiu individual.

Marturisesc ca n-am facut un scop anume din aceasta, dar norocul mi-a scos in cale un vin alb sicilian pur sange, pentru ca atat Insolia cat si Grecanico, soiurile ce intra in procente de 9/1, in acest cupaj sunt doua soiuri cu parfum sicilian.

Poate ca varsta, nu tocmai de neglijat pentru un vin alb, v-ar putea speria. Nu va temeti, vinul emana un parfum proaspat de flori si coaja de lamaie care va va face probabil, sa uitati pentru o clipa ca afara sta sa ninga si sa va inchipuiti pentru o secunda ca va aflati pe o colina de un verde crud si va treceti palma peste florile de camp. In gura lucrurile se complica si mai tare. Un amestec de pepene galben si miere iti inunda gura, toate astea astea fiind sustinute de o aciditate ridicata, care reuseste sa pastreze placut prospetimea acestui vin.

Nota: Publicat deasemenea si aici.

2 thoughts on “Colomba Platino 2006 – IGT Sicilia”

 1. Eu obisnuiesc sa ofer ca si cadou barbatilor/baietilor, sticle de vin. Mi se pare un cadou potrivit pentru ei. Dar sa fie de calitate.
  Tatalui meu ii plac vinurile, si la fiecare eveniment din an ii ofer o sticla de vin de calitate, pe langa altceva.
  Cu posturile tale mai aflu si eu cate ceva despre alte soiuri. 🙂

 2. Delia,

  Ma bucur daca postarile mele iti sunt de folos. Asa cum mi-ai spus la precedenta ta fizica inteleg ca esti interesata intr-o oarecare masura de acest domeniu, asa ca nu pot decat sa ma bucur inca o data de vizita ta.

  Daca ai vreo intrebare sau vreo tema de discutie nu ezita sa mi-o adresezi. Daca nu te voi putea ajuta sigur vom gasi lucruri interesante in raspunsurile celorlalti vizitatori.

  Numai bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *